Långburk med Jone och ”Lillis”

Jone och Erik ”Lillis” Johansson

Fin vinterdag. Skönt att ”komma ut i tid” också. Inte alltför ofta som jag tränar i Oakley med mörkare linser.

Fick bevittna en fin solnedgång på hemvägen!

Tjena!

Igår fick jag höra av min bror att han och ”Lillis” skulle köra Falun-Borlänge-spåret. Jag bestämde mig för att möta upp dom i Bergebo, för att åka i sällskap på deras hemväg.

Till en början på konstsnön i Bergebo gick det gristungt och jag fick flashbacks till igår när skidorna verkligen nöp fast i snön. Men ute på natursnön gick det tack och lov lättare.

Det rullade på fint i det goda sällskapet. Jag hade klätt mig bra med tjocka handskar och värmestrumpor, så jag slapp frysa under hela passet. Efter cirka två timmar var det dags för vändning för min del och vidare färd i ensam majestät.

Rutten för dagen

På ditvägen blev det som bekant Falun-Borlänge-spåret till Stångtjärn. Därefter fortsatte vi ned till Slätta där jag vände. På hemvägen åkte jag det ganska kuperade elljusspåret i Stångtjärn, vidare ut på 8:an och så höger på FB-spåret med två kilometer kvar till Stångtjärn. När jag kommit tillbaka till Bergebo så fortsatte jag ytterligare lite drygt två kilometer ned till Medväga för vändning också där.

Jag kände mig lite trött första halvtimmen, därefter vaknade jag till liv och var pigg under de resterande timmarna av passet. Under hemvägen så lade jag in tio stycken impulser, det var ett tag sedan sist, det känns som att det kan behövas!

Kalaset landade på 4 h 30 min och 65,3 kilometer, stakning var tekniken som gällde för dagen. Jag fick också stöka av ett gluteus-pass med maghjul hemma.

Fin dag!

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here