Långburk med Jone och ”Lillis”

Jone och Erik ”Lillis” Johansson

Fin vinterdag. Skönt att ”komma ut i tid” också. Inte alltför ofta som jag tränar i Oakley med mörkare linser.

Fick bevittna en fin solnedgång på hemvägen!

Tjena!

Igår fick jag höra av min bror att han och ”Lillis” skulle köra Falun-Borlänge-spåret. Jag bestämde mig för att möta upp dom i Bergebo, för att åka i sällskap på deras hemväg.

Till en början på konstsnön i Bergebo gick det gristungt och jag fick flashbacks till igår när skidorna verkligen nöp fast i snön. Men ute på natursnön gick det tack och lov lättare.

Det rullade på fint i det goda sällskapet. Jag hade klätt mig bra med tjocka handskar och värmestrumpor, så jag slapp frysa under hela passet. Efter cirka två timmar var det dags för vändning för min del och vidare färd i ensam majestät.

Rutten för dagen

På ditvägen blev det som bekant Falun-Borlänge-spåret till Stångtjärn. Därefter fortsatte vi ned till Slätta där jag vände. På hemvägen åkte jag det ganska kuperade elljusspåret i Stångtjärn, vidare ut på 8:an och så höger på FB-spåret med två kilometer kvar till Stångtjärn. När jag kommit tillbaka till Bergebo så fortsatte jag ytterligare lite drygt två kilometer ned till Medväga för vändning också där.

Jag kände mig lite trött första halvtimmen, därefter vaknade jag till liv och var pigg under de resterande timmarna av passet. Under hemvägen så lade jag in tio stycken impulser, det var ett tag sedan sist, det känns som att det kan behövas!

Kalaset landade på 4 h 30 min och 65,3 kilometer, stakning var tekniken som gällde för dagen. Jag fick också stöka av ett gluteus-pass med maghjul hemma.

Fin dag!

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here