”Försiktiga” intervaller i kylan

Idag fick jag damma av balaclavan!

Fin solnedgång fick jag bevittna än en gång

Som sagt

Tjena!

Jodå, här är allt sig likt. Det är så kallt att varenda jävla atom står still. Men inte fan hindrar det mig från att veva ut på skidorna likt den dåre jag är.

Jag begav mig till Bergebo och startade passet. Timjägare som jag är så blev det dryga timmen i uppvärmning. Måste passa på såhär i lediga tider. Snart är det dags för jobb och riktiga tävlingar, då kan man inte få ha såhär kul längre.

Efter uppvärmningen så gick jag in några minuter i värmestugan för att få just värme och förbereda det sista inför intervallerna.

De intervaller som stod på schemat var:

– 5 minuter tröskel

– 6 x (1 min hårt / 3 min tröskel / 1 min hårt)

– 5 minuter tröskel

(2,5 minuter vila)

Då temperaturen stod på -16 när passet startade och -18 när jag äntligen var klar så tog jag det försiktigt både på trösklarna och de  hårdare bitarna. Så försiktigt man nu kan göra såklart. Men målet var att inte flåsa för mycket, för att spara på mina stackars luftrör. Lyckades rätt bra med det då maxpulsen landade på 169 slag/minut, jag fick ändå fin belastning på musklerna. Det kärva föret satte såklart käppar i hjulen för snittfarten som landade på 20,1 km/h över alla intervaller.

Med nedvarvningen inräknat landade passet på 2 h 40 min och 40,6 kilometer. Jag avslutade träningen hemma med en kortare variant av min kettlebell-styrka.

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here