Långt inlägg om hund, rehab, träning och tävling

Såhär kan det se ut när Boris rastas under dagtid. Jag och min elev brukar cykla en vända med Boris under håltimmar. Det blir en win-win-situation för alla. 

Här ovan har jag ytterligare hjälpmedel för att försöka stävja mina fotproblem med Hallux Valgus som största boven i dramat. Dessa produkter kommer från Rehaboteket, där har dom ett stort utbud med produkter för de flesta åkommor. Jag har använt den svarta framfotspelotten i mina nya Altra-skor i några dagar nu. Det var lite ovant i början, men nu känns det som ett skönt stöd till fötterna. 
Jag fick även med ett träningsband som kallas ”HalluFit”, detta har jag använt på kvällarna i samband med alla mina andra rehabövningar för främst fötter och knän. 
De sista produkterna från Rehaboteket är två varianter av tåspridare. Jag har använt dessa barfota hemma och i mina pjäxor. Ett bra sätt att räta ut tårna och få rätt belastning på muskulaturen i foten. 
_____
Gårdagen flöt på fint hela vägen, skönt. Lång dag för både mig och Alfons. Efter jobbet så cyklar jag raka vägen till hans dagis för att hämta upp honom och sedan styr vi kosan hemåt. En mysig stund på cykeln där Alfons frågar om allt mellan himmel och jord. 
Innan läggning så har jag de senaste kvällarna gått igenom kroppen rejält med foamroller, bandyboll och massagepistol. Jag har en del triggerpunkter i kroppen som jag försöker fixa för främst knä och fot. Mitt löparknä har jag inte testat än, men jag känner av det ibland, så jag är rädd att det inte är bra än. Har en del ömma punkter i muskelfästen på fram- och baksida lår, men också kring höften. 
För foten så har jag en galet öm punkt högt upp och på utsidan av vaden (peroneus longus) på samma ben som jag har min hallux valgus. Denna muskel styr fotens vridning i sidled (om jag har förstått det hela rätt). Jag vrickade fötterna en del för många år sedan och det kan tydligen spela in för både löparknä och annat i många år efteråt. Kroppen lär in ett annat mönster efter vrickningar och det kan uppbringa skador långt senare. Som ni märker har jag googlat som en besatt på skador, muskler, triggerpunkter, med mera på både svenska och engelska. Men det finns ju en fara i det när man är lätt hypokondrisk som mig: jag har alla åkommor till slut. Så jag får försöka filtrera så gott jag kan. Målet är att försöka få till bra muskelfunktion i foten och få upp fotvalvet. På så sätt hoppas jag att resten av kroppen fungerar bra. 
Nog om skador och rehab för denna gång. 
Idag efter jobbet så ska jag faktiskt springa. Men det blir uppför på löpband. Senast jag tog ett löpsteg var för två veckor sedan, även då löpband och uppför. Jag kände av knät då, och lär säkert göra det idag också, men det borde funka hyfsat. Kanske inte det allra smartaste, men inte det sämsta heller och det passar bra in i planen för veckan. Så jag hoppas på det bästa!
På lördag så är det Hackmora bergslopp i Sågmyra. Loppet jag sprungit så många gånger, första gången var så tidigt som 1995. Men jag är ju osäker på knät som ni vet och dessutom har jag varit inne i en period där jag inte är så sugen på att tävla. Därför skippade jag rullskid-racet i Orsa i helgen också. Men det är ju säkert bara lathet och jag skulle ju behöva utsätta mig för tävlingssituationen också. Fast jag tänker att jag fortsätter träna på hårt efter planen och tar det som det kommer. Kommer bestämma mig på fredag om jag springer Hackmora till helgen eller inte. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

Staken runt Runn och Vikasjön

Tjena! Veckans bedrövligt låga sömnmängd gjorde sig rejält påmind idag. Jag struntade i att ställa något larm, sedan sov jag och som jag sov. Skäms...

4 COMMENTS

  1. Det du nämnde i tidigare inlägg om jobb/boende i falun så lät det ev nära förestående. Fortsätt blogga och kämpa på, du gör det bra!.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here