Make Anton Karlssons vlogg great again +ANNAT

Alfons hade det roligt i det bacillfyllda bollhavet på Leos lekland igår

Hej på er kamrater.

Sömn

Inatt så kasserade jag in 9,25 timmars värdefull sömn, det var värt sin vikt i guld det! Något slag högre i puls än vanligt under natten, så jag var nog lite sliten. Jag tycker det är perfekt att använda min Apple Watch till vardags, men kanske framförallt till sömn och sömnspårning. Jag får ju också se  pulsen, den är dock totalt värdelös att visa vettig puls när jag rör mig, men i vila så tycker jag den visar ganska okej siffror. Förutom puls så mäter den ”hjärtfrekvensvariabiliteten”, där har jag dock inte riktigt förstått vad som är bra eller mindre bra siffror.  En annan rolig detalj med pulsen på klockan är att den varnar när pulsen varit under 40 slag/minut (under en period av tio minuter tror jag). Målet är att ha så många sådana varningar som möjligt när jag vaknar. Inatt hade jag bara en sådan varning, då pulsen som sagt var några slag högre än normalt. 
Nässköljning
Jag är mer eller mindre ständigt täppt i näsan, speciellt under vinterhalvåret och mot kvällarna. Nästan alltid bara en näsborre i taget. Jag har ju varit lite dum och kört en ”minipuff” med vanlig nässpray i ena näsborren dag ett, sedan den andra dag två och så vidare. Ett inte hållbart agerande förstår jag ju. Så jag har för några dagar sedan börjat med att skölja näsan med en nässköljare. Jag blandar i salt och även en liten del bikarbonat i det kroppstempererade vattnet. Hoppas jag får bra effekt av detta och slipper vara täppt i näsan framöver. 
Snö
Jag vaknade upp till ett snötäckt landskap utanför fönstret, en plusgrad och fortsatt lätt snöande. Enligt väderprognoserna igår så kunde det ju komma upp emot 20 millimeter nederbörd idag, det tillsammans med min lediga vecka gjorde att jag valde att ta vilodag idag. Känns som ett smart val nu när jag blickar ut genom fönstret. Nu hoppas jag på två utfall från detta snöfallet: det första är att snön ligger kvar ända till i vår och det så snabbt som möjligt blir åkbart på skidor. Det andra är att snön försvinner snabbt, innan dom hinner sanda, så att det åtminstone är åkbart med rullskidor igen . Mardrömmen är att dom hinner sanda och snön försvinner, så ingenting är möjligt att träna med skidor/rullskidor på fötterna. 
Vloggar
Jag kollar på några skidbloggar varje vecka, där min favorit är Jens Burman. Jag följer även Anton Karlsson, förlåt mig, men den har inte riktigt levererat lika bra som Jens. Tills igår:
  

Nu tyckte jag att den var mer sevärd och det var inte bara för att jag dök upp i några sekunder och förpestade den. Anton är en jävligt schysst och seriös kille som jag tror kommer åka riktigt fort i vinter. Jag tyckte han verkade lite kaxig förut, men det är han absolut inte! 
En vlogg som tappat lite tycker jag är Johannes Høsflot Klæbos, det har blivit lite för mycket flams och för lite träning i den, men det kanske blir bättre nu inför och under säsong. För den som är intresserad så har även landslagsåkaren Anna Dyvik en ganska nystartad vlogg som är helt okej! Jag personligen gillar mest träningssnack, siffror från intervaller och träningsklipp i vloggarna, men alla gillar ju olika. Tanken har ju slagit även mig att starta en vlogg, men jag vet inte riktigt om jag har tiden till det, eller orken till att lära mig redigering och så vidare. Dessutom så lär jag ju ha en bra kamera och även en drönare då, för att få till allt. Men vem vet i framtiden?! Kanske kan sluta jobba och börja vlogga istället? 

Börsen
Börsen lever sitt eget liv också, sjuka både upp- och nedgångar. Jag ligger fullinvesterad och avvaktar lugnt i båten. Igår gick OMXS30 bra och mina svenska innehav var upp över 2% ett tag, det svalnade dock under dagen och slutade på strax över 1%, vilket ändå är okej. Sedan när de amerikanska börserna öppnade så gick mina USA-innehav dåligt nästan allihopa. Min favoritaktie Amnazon har tappat totalt 26% på någon vecka, den är alltså i bear-market nu. Skit också. Men jag ska som sagt sitta lugn i båten och bara ta det lugnt. Jag har bara investerat pengar som jag har avsatt för börsen, jag har en buffert också som inte är menad att vara där. Om 5-10 år så tror jag att dessa oroligheter är bortglömda.

Övrigt
Idag så blir det väl inte så mycket knop gjorda tänker jag, eller ja, inte vad det gäller träning då. Jag ska försöka fixa med tvätten och andra uppgifter här hemma. Kanske jag ska byta till vinterdäck på min pendlarcykel också. Denna dag bjuder också på fasta fram till middagen. Höjdpunkten på dagen för mig brukar vara middagen när vi sitter framför TV:n och kollar Netflix, det brukar dock alltid ta en jävla tid att hitta något att kolla på. Är det någon som har något tips på vettig serie eller film?

https://adamsteen.se/

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here