Mer träning är bättre, ny serie, fondsnack och tävling imorgon

Morgonpiggtrött tandborstare 
Hej hej. 
Fredag idag, klackarna i taket och hela den biten. Veckorna springer fram och det är inte långt kvar till sommarlov. Det ska bli sjukt skönt. I år blir det ju lite annorlunda med Corona, så inga resor är aktuella mig veterligen. Det hade väl inte blivit några resor ändå, men i alla fall. Nu har jag möjlighet till att lägga en rejäl träningssommar igen. 
Ni kanske minns att jag träningsåret innan Alfons föddes, alltså 2016-2017 dunkade in 706 träningstimmar (mitt rekord i antal timmar). Det året var jag faktiskt riktigt stark och vann bland annat den svenska långloppscupen Skistart Ski Challenge med placeringarna: 8-2-2-2-4. Så även om inte timmar är allt och att jag försökt övertyga mig om att det är viktigare med bra pass så spelar ju ändå mängden in en del. 
Sommaren 2017, innan Alfons föddes så dunkade jag 182 träningstimmar på de nio veckor jag var ledig från jobb. Även då kände jag mig stark och på g. Så vi får se vad det bjuds på denna sommar, kanske blir svårt att nå upp i sådana mängder då jag har Alfons på halvtid, men nog ska jag väl ändå kunna få några rejäla veckor. med förhoppningsvis någon över 20 timmar åtminstone. Känns ändå som att jag är motiverad till att göra ett bra jobb. 
Jag tänkte på det igår efter jobbet när jag kom hem till min ensamhet: ”Vad ska jag göra om jag inte tränar?”, så det finns inte så mycket annat vettigt jag kan lägga tiden på känner jag. Så det är lika bra att bara jobba vidare. 
_____
Förra veckan så började jag kolla på den väldigt populära serien ”Stranger things” på Netflix, efter tips från Jesper Nyström. Jag hade givetvis hört talas om den förut, men han gick i god för att den är riktigt bra. Nu har jag snart kollat den första säsongen och måste instämma med Jesper att serien är väldigt bra. Skönt att ha något att kolla på, annars blir det lätt att man lägger mer tid till att leta efter något än att just kolla. 
_____
Jag nämnde att jag skulle spara mina amorteringspengar i en fond häromdagen. Då tänkte jag på Avanza zero. Jag har dock ändrat mig till att investera i TIN Ny Teknik A. En populär fond som investerar i teknik, hälsa och digitala varumärken. Fonden har spöat index och jag tror på den framöver. Den har lite högre avgift (1,59%), men jag anser att det är värt det. 
När det kommer till fonder så ska man vara noga med att kolla just avgiften. Frågar man sin bankman så vill ju dom ofta att man tar deras egna fonder med många gånger höga avgifter och ofta inte bättre än billigare fonder. Det är inte så konstigt då de såklart vill tjäna pengar till sin bank. Bankmännen är ju faktiskt en form av säljare. Oftast kan det istället vara värt att investera i indexfonder med låga eller inga avgifter. Själv tycker jag dock att aktier är roligare än just fonder som kursuppdateras en gång per dag bara. 
_____
Idag slutar jag strax efter klockan 14. Därefter väntar det ett nytt rullskidpass på 2,30 timmar. Tanken idag är att köra klassiskt. Timmarna måste ju in. 
Imorgon väntar det en träningstävling 10 kilometer löpning i Falun. Spännande. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here