MoraPinglan 2009

Sista tävlingen för min del år 2009 är nu till handlingarna. Jag är faktiskt ganska så nöjd med mitt lopp. Klicka här för att komma till samtliga resultat.
MoraPinglan är ett av få lopp där man startar två och två. Jag hade turen (?) att få starta själv. Vi körde 3×3,3 kilometer, på en rolig och teknisk, men enligt mig lite längre bana än just 3,3 km. Tyckte att jag gick ut i ett bra tempo, men redan efter cirka tre kilometer så kommer Jimmie Johnsson och Anders Palmér ikapp mig med en halvminut. På något vis så lyckades jag höja tempot ett snäpp och klara att hänga med dem nästan in i mål. På vissa partier, speciellt i de branta backarna som fanns utmed banan fick jag släppa några meter, men jag lyckades sega ikapp flertalet gånger. Skidorna gick riktigt bra idag också, då är det så mycket roligare att åka!
Jag tror att de intervaller jag kört gett resultat, jag märker ju att jag har tempot, men att orken inte riktigt finns till att åka riktigt fort. Förhoppningsvis kommer det framöver. Ska hålla i 10″-20″-intervallerna ett tag till.
Hade pulsklockan på mig idag, och trots att jag kunde ta ut mig bra, så hade jag tio slag från maxpuls. Men jag får faktiskt säga att gårdagens intervaller satt kvar armarna och benen. Även om det inte alls är säkert att jag åkt en sekund fortare om jag låtit bli intervallpasset igår.
Såhär såg loppet ut från pulsklockan:
28,45,8 min (startade klockan strax innan start och stängde av strax efter målgång)
184 medelpuls
192 maxpuls
265 höjdmeter
817 kilokalorier
Imorgon ska jag köra styrka och ett lätt skidpass. Vila tisdag och sedan 10″-20″-intervaller onsdag + fredag. Nästa tävling blir Grängesbergsloppet den 3/1. 10 kilometer klassiskt.
https://adamsteen.se/
Previous articleEtt fall framåt.
Next articleDagens uppgifter:

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

8 COMMENTS

  1. Tjena Adam. Bra kört idag. Skulle man kunna hänga på något pass någon gång? Skulle vara inspirerande.

  2. Hej igen. Låter riktigt kul. Hör isf av mig på din mail framöver när jag har möjlighet rent geografiskt, så får du "uppgifter" på mig där. Kör hårt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here