Någorlunda långt stakpass med tung styrka efter

Än slipper jag inte pannlampa, men det märks att dagarna blir allt längre, skönt nog!

Tjena, tjena!

Om ni missat det så är jag äntligen anmäld till Vasaloppet, vilket ni kunde läsa om på min andra blogg.

Tre timmar och 35 minuter, samt 56,1 kilometer stakning fick jag till. Inte något som skrämmer kanske, men det var nog för mig efter en dag i arbetandets tecken. Jag blev en aning trött emot slutet i alla fall. Inte lätt att vara otränad!

Passet var förlagt i Bergebo. Trots 3-4 plusgrader var det stundtals isiga förhållanden. Det här pissvädret ser inte ut att sluta under de nästkommande 10-14 dagarna heller, vilket gör att prognosen för de längre spåren blir allt sämre. Idag var jag ner till Vargliden två gånger och till Medväga en gång. Det var stundtals inte speciellt fint, trist.

Mellan de två vändorna ner till Vargliden så blev det fem varv runt 2,5 km-spåret. Under dessa varv så körde jag en stegring på flacken med 10 stavtag acceleration och 10 stavtag där jag försöker hålla maxfarten + en impuls uppför på 15 stavtag. Totalt 10 stycken alltså.

Kändes okej nästan hela tiden, blev lite hungrig med halvtimmen kvar och tog då en energibar i farten. Dumt att gå tom.

Hemma så provade jag ett styrkepass som jag inte riktigt är helt klar med. Tanken är att få till lite tyngre styrka med de redskap jag har hemma. Det blev bland annat viktade chins och dips. Skakar fint i musklerna nu, det blev dock kanske lite för tufft. Men jag vill försöka vässa mitt vapen till att bli bättre i högre fart, starter, korta backar och mot målgång. Något jag besatt betydligt bättre kapacitet i förr. Om det är bristen på tung styrka, åldern eller att jag inte tränar/tävlar för sprint och traditionell skidåkning längre är något jag inte har svar på.

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe