Någorlunda långt stakpass med tung styrka efter

Än slipper jag inte pannlampa, men det märks att dagarna blir allt längre, skönt nog!

Tjena, tjena!

Om ni missat det så är jag äntligen anmäld till Vasaloppet, vilket ni kunde läsa om på min andra blogg.

Tre timmar och 35 minuter, samt 56,1 kilometer stakning fick jag till. Inte något som skrämmer kanske, men det var nog för mig efter en dag i arbetandets tecken. Jag blev en aning trött emot slutet i alla fall. Inte lätt att vara otränad!

Passet var förlagt i Bergebo. Trots 3-4 plusgrader var det stundtals isiga förhållanden. Det här pissvädret ser inte ut att sluta under de nästkommande 10-14 dagarna heller, vilket gör att prognosen för de längre spåren blir allt sämre. Idag var jag ner till Vargliden två gånger och till Medväga en gång. Det var stundtals inte speciellt fint, trist.

Mellan de två vändorna ner till Vargliden så blev det fem varv runt 2,5 km-spåret. Under dessa varv så körde jag en stegring på flacken med 10 stavtag acceleration och 10 stavtag där jag försöker hålla maxfarten + en impuls uppför på 15 stavtag. Totalt 10 stycken alltså.

Kändes okej nästan hela tiden, blev lite hungrig med halvtimmen kvar och tog då en energibar i farten. Dumt att gå tom.

Hemma så provade jag ett styrkepass som jag inte riktigt är helt klar med. Tanken är att få till lite tyngre styrka med de redskap jag har hemma. Det blev bland annat viktade chins och dips. Skakar fint i musklerna nu, det blev dock kanske lite för tufft. Men jag vill försöka vässa mitt vapen till att bli bättre i högre fart, starter, korta backar och mot målgång. Något jag besatt betydligt bättre kapacitet i förr. Om det är bristen på tung styrka, åldern eller att jag inte tränar/tävlar för sprint och traditionell skidåkning längre är något jag inte har svar på.

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here