Någorlunda långt stakpass med tung styrka efter

Än slipper jag inte pannlampa, men det märks att dagarna blir allt längre, skönt nog!

Tjena, tjena!

Om ni missat det så är jag äntligen anmäld till Vasaloppet, vilket ni kunde läsa om på min andra blogg.

Tre timmar och 35 minuter, samt 56,1 kilometer stakning fick jag till. Inte något som skrämmer kanske, men det var nog för mig efter en dag i arbetandets tecken. Jag blev en aning trött emot slutet i alla fall. Inte lätt att vara otränad!

Passet var förlagt i Bergebo. Trots 3-4 plusgrader var det stundtals isiga förhållanden. Det här pissvädret ser inte ut att sluta under de nästkommande 10-14 dagarna heller, vilket gör att prognosen för de längre spåren blir allt sämre. Idag var jag ner till Vargliden två gånger och till Medväga en gång. Det var stundtals inte speciellt fint, trist.

Mellan de två vändorna ner till Vargliden så blev det fem varv runt 2,5 km-spåret. Under dessa varv så körde jag en stegring på flacken med 10 stavtag acceleration och 10 stavtag där jag försöker hålla maxfarten + en impuls uppför på 15 stavtag. Totalt 10 stycken alltså.

Kändes okej nästan hela tiden, blev lite hungrig med halvtimmen kvar och tog då en energibar i farten. Dumt att gå tom.

Hemma så provade jag ett styrkepass som jag inte riktigt är helt klar med. Tanken är att få till lite tyngre styrka med de redskap jag har hemma. Det blev bland annat viktade chins och dips. Skakar fint i musklerna nu, det blev dock kanske lite för tufft. Men jag vill försöka vässa mitt vapen till att bli bättre i högre fart, starter, korta backar och mot målgång. Något jag besatt betydligt bättre kapacitet i förr. Om det är bristen på tung styrka, åldern eller att jag inte tränar/tävlar för sprint och traditionell skidåkning längre är något jag inte har svar på.

Related Articles

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here