Ett gäng intervaller, med några % till godo

Tjenare!

Äntligen har jag betat av ett intervallpass på snö igen. Skönt nog så var det ganska lättfört och isiga förhållanden, trots 2-4 plusgrader och stundtals rejäla vindbyar. Tur att jag hade skatepjäxor idag, annars hade jag nog brutit av mig allting under knäna.

Jag kände av en skön träningsvärk i överkroppen efter gårdagens styrkepass, så jag valde att köra en lång uppvärmning och nedvarvning på cirka timmen vardera. Det skadar ju inte med lite extra timmar heller, låt mig tro det åtminstone.

Huvuddelen av stakpasset var intervaller och följande upplägg blev det:

– 10 minuter tröskel

– 10 x 40”-20”

– 3 x 2 minuter hårt (2 minuter vila)

– 10 x 10”-20”

– 10 minuter tröskel

(2 minuter vila mellan blocken)

Jag hade som plan att inte gå mig superstum någon gång idag, utan istället försöka spara några procent. Tycker jag lyckade ganska så bra med det faktiskt. Känslan var faktiskt helt okej. Alla intervallerna var förlagda runt det 2,5 kilometer långa elljusspåret, så jag fick fin kupering idag. Snittade 22,4 km/h över alla intervaller, mycket tack vare föret och jag lyckades skrämma upp pulsen i fina 181 slag/minut som högsta notering.

Passet landade totalt på 3 h 5 min och 52,5 kilometer. Som avslutning hemma blev det mina gluteus-övningar som dagens styrkepass!

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe