Ett gäng intervaller, med några % till godo

Tjenare!

Äntligen har jag betat av ett intervallpass på snö igen. Skönt nog så var det ganska lättfört och isiga förhållanden, trots 2-4 plusgrader och stundtals rejäla vindbyar. Tur att jag hade skatepjäxor idag, annars hade jag nog brutit av mig allting under knäna.

Jag kände av en skön träningsvärk i överkroppen efter gårdagens styrkepass, så jag valde att köra en lång uppvärmning och nedvarvning på cirka timmen vardera. Det skadar ju inte med lite extra timmar heller, låt mig tro det åtminstone.

Huvuddelen av stakpasset var intervaller och följande upplägg blev det:

– 10 minuter tröskel

– 10 x 40”-20”

– 3 x 2 minuter hårt (2 minuter vila)

– 10 x 10”-20”

– 10 minuter tröskel

(2 minuter vila mellan blocken)

Jag hade som plan att inte gå mig superstum någon gång idag, utan istället försöka spara några procent. Tycker jag lyckade ganska så bra med det faktiskt. Känslan var faktiskt helt okej. Alla intervallerna var förlagda runt det 2,5 kilometer långa elljusspåret, så jag fick fin kupering idag. Snittade 22,4 km/h över alla intervaller, mycket tack vare föret och jag lyckades skrämma upp pulsen i fina 181 slag/minut som högsta notering.

Passet landade totalt på 3 h 5 min och 52,5 kilometer. Som avslutning hemma blev det mina gluteus-övningar som dagens styrkepass!

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here