När du tränar i varma länder

Träning i varma länder kan vara ansträngande, och det är viktigt att vidta åtgärder för att hålla sig säker och frisk. Drick mycket vätska, bär löst sittande kläder och en hatt, och försök att hålla dig borta från solen under den varmaste delen av dagen.

Dessutom är det viktigt att gradvis acklimatisera sig till värmen. Om möjligt, tillbringa en tid i ett varmt klimat innan du påbörjar ansträngande aktiviteter. Och när du tränar i värmen, börja långsamt och bygg upp gradvis. Lyssna på din kropp – om du känner dig osäker på hur du känner dig, sök läkarhjälp. Med dessa försiktighetsåtgärder kan du njuta av träning i varmt väder samtidigt som du håller dig säker och frisk. Varmt väder kan vara farligt om du inte vidtar försiktighetsåtgärder.

Följ de här tipsen för att vara säker:

Drick mycket vätska, särskilt vatten. Undvik alkohol och sockerhaltiga drycker.

Bär lösa, ljusa kläder. Bomull är bäst.

Håll dig borta från solen under den varmaste delen av dagen, om möjligt. Om du måste vara ute i solen, bär en hatt och solskyddsmedel.

Ta helst en paus i skuggan. Passa på och besök utländskacasino.se för både avkoppling och lite underhållning. 

Vatten och mineralvatten 

Dricka vatten en sommardag kan hjälpa dig att hålla dig återfuktad, men den kan också hjälpa dig att hålla din hud snygg. När du svettas förlorar kroppen inte bara vatten utan även mineraler som natrium och kalium. Att dricka mineralvatten kan hjälpa till att fylla på dessa förlorade näringsämnen. 

Förutom att hjälpa till med återfuktning kan mineralvatten också bidra till att förbättra din huds utseende. Mineraler som magnesium och kalcium kan bidra till att främja en sund tillväxt och regenerering av hudceller. De kan också bidra till att minska synligheten av fina linjer och rynkor.

Så nästa gång du känner dig uttorkad en varm sommardag, testa och prova en flaska mineralvatten istället för vanlig H2O. 

Skillnad på vatten och mineralvatten?

Den största skillnaden mellan vatten och mineralvatten är att vatten är en naturresurs medan mineralvatten är en bearbetad produkt som tappas på flaska. Vatten är livsnödvändigt, medan mineralvatten kan ge hälsofördelar eller inte.

Vatten är en färglös, luktfri och smaklös vätska som är nödvändig för att alla kända former av liv ska kunna överleva. I sin renaste form består det av väte- och syre molekyler (H2O). Det mesta vattnet på jorden finns i hav, floder, sjöar och grundvatten, läs mer.

Mineralvatten är vatten från en naturlig källa som innehåller upplösta mineraler, t.ex. kalcium och magnesium. Det kan också innehålla andra föreningar som sulfater och klorider. Mineralvatten kan tappas på flaska och säljas kommersiellt eller samlas in från en naturlig källa.

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe