Pallplats på Simons nyårsrace

Skärmavbild från en snutt på kommande vlogg. Glöm inte att prenumerera på kanalen.

Avåkning med dagens pallplatser. Jag, Simon Andersson och Sander Krouwel

Tjena!

Träningstävling för andra dagen i rad. Jag var inte superpigg idag, vilket jag kände redan när jag vaknade efter ytterligare en natt med rätt dålig sömn. Mina farhågor besannades under skidtest, uppvärmning och sedermera på själva racet.

Upplägget för dagen var 5 x 3,75 kilometer på världscupbanorna i Falun (röd-blå-röd-blå-röd). Väldigt kuperat var det. Till skillnad från förra året när jag åkte bra så var det betydligt mindre fördelaktigt att staka i dagens före som bjöd på nysnö och ganska löst stavfäste. Idag var det också individuell start, istället för masstart som senast.

Jag kunde hålla ihop det hyfsat bra i två varv ungefär, sedan märkte jag att mina krafter sinade alldeles för mycket. Mina muskler kändes slitna, jag hade svårt att ta ut mig och för andra dagen i rad frös jag om händerna under tävling (trots 4-6 minusgrader), brukar aldrig frysa om dessa på tävling.

Men oavsett en dålig känsla och trött kropp så kämpade jag det jag hade hela vägen och fick till ett fint träningspass. Simon vann med omkring 45 sekunder före Sander och troligen över fyra minuter före mig.. Så kan det gå! Det rinner lätt iväg tid när man blir ”ståendes” på en sån här bana, speciellt om man stakar.

Tack till Simon Andersson som oförtrutet arrangerar detta lopp, kul att få tävla och att få hänga med skidkompisar!

Siffrorna från klockan:

58,06 minuter

18,68 kilometer

19,3 km/h snittfart

165 snittpuls

176 maxpuls

605 höjd- och fallmeter

262 watt normaliserad

Vi avslutar med lite statistik och timsnack:

Denna vecka landade på 16 h 45 min och 242,3 kilometer.

Årets 9:e av 13 träningsperioder slutade idag och landade på 46 h 50 min (jävla sjukdom på fem dagar som förstörde mer träning).

Jag räknar som bekant träningsåret måndag vecka 17 – söndag vecka 16 och är nu efter 36 veckor uppe i 569 h 50 min. Men Garmin räknar första januari – sista december, såhär ser min statistik ut för de senaste årens träning räknat på det sättet:

Nytt rekord i år på 794,5 timmar, synd att jag blev sjuk i början av december, annars hade jag klivit över 800 timmar. Men det gjorde jag ju under förra träningsåret på min tideräkning.Att det är så många träningspass beror främst på att jag lägger in 10 minuter träning på varje styrkepass, vilket jag kört nästan varje dag.

Gott nytt år till alla läsare!

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here