Niondeplats på Mellandagsloppet i Grönklitt

Alltid lika trevligt att träffa den gode Erik Wickström

Medan dagens vinnare Alvar Myhlback åkte i rosa youth-väst så fick jag äran att bära veteran-västen

Jag och Joel Andersson under något av de tre varven vi åkte tillsammans

Två gurkor intervjuas av Björn (och Benny) Daniels

Men Erik, var har du varit?! Middagen är slut och bubbelkoppen har kallnat.

Hallå!

Säsongens andra tävling avklarad. Träningstävling för att vara med exakt. Men detta arrangemang signerat Bruno Dettmann kändes mer som en riktig tävling än den i Norberg senast. Mest för att deltagarantalet var större. Men det var ett fint och trevligt arrangemang. Det bjöds på en del vind, cirka fem minusgrader, nysnö och inte något jättelätt före.

Många snabba var anmälda och startade i dagens batalj. Loppet var fördelat på 5 x cirka 8 kilometer, den första delen av varvet längs den flacka multibanan och hund- & pulkaspåret(?) och med en avslutning på elitfemman med två lite tuffare backar (en av dessa saxning). Jag stod som tredje gubbe i starten, långsam iväg men jobbade mig uppåt i fältet och lyckades ansluta till tätklungan som sista man en bit in på det första varvet. Gick sedan med bättre än vad jag trodde uppför de två backarna på slutet av varvet och därefter hängde jag med till ungefär halvvägs ut på varv två när jag blev tvungen att släppa. Rökt, andfådd likt en guldfisk som hoppat ur akvariet och rädd att bli infångad av monsterklungor.

Men trots att jag släppte så verkade det finnas okej med krafter kvar, så jag fortsatte gneta på i en bra marschfart, med någon procent till max. Jag märkte att Joel Andersson inte var alltför långt bakom, men jag valde ändå att gneta på i min fart tills han kom ikapp ute på varv tre. Kände en liten oro att han bara skulle passera mig när han väl anslöt, men vi hittade ett bra samarbete och kunde turas om med dragjobbet.

I den sista backen fick Joel några meters lucka på mig, men jag lyckades gneta mig nästan ikapp till mållinjen (kanske på grund av lite bättre skidor) och gick i mål sekunden bakom.

Jag är nöjd med genomförandet och loppet. Känslan var till slut och över det hela taget ganska god. Kände att det svarade skapligt uppför, men än en gång märker jag att den höga farten saknas. Men förutom det så var det bra!

Jag slutade på en niondeplats. Alvar vann, Gabriel Stridh tvåa och Bruno Dettmann trea. Därefter vet jag inte placeringar, men övriga åkare som slog mig var Alfred Nilsson, Adrian Lundberg, Elias Andersson och Filip Rosjö. Tror jag blev fyra minuter ifrån segraren Alvar, mycket tid absolut, men det är ganska starka herrar, då blir det ju tyvärr stora avstånd när dom sträcker ut. Edit 31/12 kl 16.22: resultatlista mellandagsloppet 2023

Siffrorna från klockan som följer:

1,48,36 timmar

39,18 kilometer

169 snittpuls

179 maxpuls

21,6 km/h snittfart

465 höjd- och fallmeter

237 watt (normaliserad)

Imorgon väntar ett nytt träningsrace med en helt annan typ av tävling.

 

Related Articles

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

90 minuter

Tjena! Tack och lov var det snabbare före i spåren idag. Gårdagen var inte rolig. Tyvärr har ju folket som sköter plogning med mera misslyckats...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here