Premiär längs Falun-Borlänge-spåret

Fina vyer på dagens tur. Här taget utan pannlampan längs Stångtjärns 6 km-spår

Trevligt med gammaldags skidåkning. Mindre trevligt att spåra i nästan fem mil

Se det snöar

Hejsan!

Idag har jag för första gången denna säsong åkt med ”riktiga” vallade klassiska skidor och tur & retur på Falun-Borlänge-spåret. Dessvärre var det ju ett riktigt mastigt snöoväder det bjöds på idag, inte uppehåll en sekund under detta pass, vilket gjorde det väldigt tungfört att försöka åka i 5-10 centimeter nysnö.

Först var tanken att åka i tre timmar totalt, men jag lyckades lura mig själv så pass att jag helt plötsligt stod i Stångtjärn efter 1 h 50 minuter åkta. Vanligtvis brukar det ta under 90 minuter dit.. På hemvägen hade jag en förhoppning om att mina egna spår skulle göra det något mer lättåkt, men dessa förhoppningar grusades ganska tidigt då alla mina spår var dolda av mer snö.

Jag fick i alla fall ihop 3 h 50 minuter och 46,3 kilometer, ett sjukare snitt om 12,1 km/h.. Men det var trots allt ganska trevligt där ute i skogarna. Speciellt då jag kunde åka stora delar av turen utan lampan tänd, tycker det har en viss tjusning konstigt nog.

Efteråt körde jag en kortare variant av min maxstyrka och imorgon ska jag vila!

 

Snart släpps vloggen för medlemmar och imorgon kommer det för övriga!

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here