Säsongens första och årets sista

Förra vintern blev det endast två pass i den fria tekniken (resten enkom stakning), det på grund av min hälsena som fortsatt trilskas emellanåt. Idag blev det säsongens första, men förhoppningsvis inte sista!

Hej!

Nu har jag tränat årets sista pass. Det är kul att kolla sammanfattningen för året i Garmin Connect där jag även har fört över all gammal statistik från Polar sedan slutet av 2014 när jag började använda en GPS-klocka.

Under 2022 har jag samlat ihop 723 träningstimmar och 11 833 kilometer. Det mesta jag tidigare noterat sedan 2014 var under fjolåret då jag fick 668 timmar och 10 949 kilometer. Skaplig höjning i år med andra ord! Mitt officiella träningsår är dock som bekant måndag vecka 17 till söndag vecka 16 och den träningen skriver jag ned i ett excel-dokument.

De senaste två åren så har jag i Garmin även fyllt i min styrketräning, för att få veckorna att stämma tidsmässigt med den andra träningsdagboken. Jag fyller i tio minuter träning per styrkepass, vilket egentligen är ganska lite då vissa av passen tar cirka timmen att genomföra, men det blir rätt och riktigt att jämföra med tidigare år.

Som det ser ut nu så kommer jag landa omkring 750 träningstimmar detta träningsår. Jag är uppe i 580 nu med 16 veckor kvar. Lite skillnad mot fjolårets 623 och tidigare högsta notering på 710 (2020-2021).

Dock är inte timmar allt, eller det viktigaste. Men det kommer kanske inte som någon skräll att hårt jobb brukar ge resultat.

Dagens lilla pass blev som ni läst premiär i den fria tekniken. Tidigare vintrar har jag skejtat mycket, även sedan jag helt började satsa på långlopp och stakning. Jag tycker skate är en bra träningsform, lätt att komma upp i puls och det sparar en del på stakmusklerna. Nu har ju som bekant min hälsena krånglat i över ett års tid, så det har mest blivit stakning. Men jag hoppas på att kunna köra mer skate framöver.

Jag åkte uppe i Bergebo idag. Fortsatt åkbart ner till Vargliden och Medväga, samt runt elljusfemman. Men tövädret har tagit rätt hårt. Jag samlade ihop 3 h 5 min och 46,2 kilometer, lade även in tio stycken impulser längs vägen. Trots att jag inte åkt skate på länge så satt det i ryggmärgen och kändes bra hela tiden.

Hemma så körde jag som avslutning totalt 250 repetitioner med kettlebell och gummiband.

Hoppas ni får ett trevligare nyår än mig som sitter ensam här i lägenheten, tycker synd om mig själv och funderar på hur allt kunnat bli som det blivit!

Vi hörs nästa år!

Related Articles

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Tjena! Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe