Sista minuten-resa

Hej hej mina kära vänner.
Nu när skidsäsongen är slut och det är ett tag till sommar och värme så kan det vara populärt med att resa utomlands, och som skidåkare utan heltidsjobb kan det vara lite mer ekonomiskt försvarbart att dra på en sista minuten-resa. För tre år sedan så drog jag bara några dagar efter den sista skidtävlingen, ensam till Turkiet. Jag var trött på skidåkningen och på det mesta och ville bara bort. Så jag kollade upp en sista minuten-resa till första bästa varma ställe och det slutade med Turkiet och Alanya. Jag hade en väldigt trevlig och avkopplande vecka där borta och kom tillbaka med ny energi. Den enda fasta punkten som jag hade där nere på Alanya var min träning, jag hade nämligen som mål att få till en timmes effektiv träning var dag. Träningen då fördelade jag mellan lugn löpning, spänstträning, intervaller löpning, styrka på gym och även styrka med min egna kroppsvikt, exempelvis armhävningar, situps och rygglyft, med mera. Det var faktiskt ganska skönt att ändå ha någon form av rutiner, fast jag var nere på en semester och solvecka.
På tal om sol så hade jag lite otur med vädret just den veckan jag var nere. Det var mycket mulet väder och regn. Men det går ju tyvärr inte att styra över vädret. En (av många) positiv sak med att åka ensam som jag gjorde på denna sista minuten-resa var att jag blev tvungen att ta kontakt med nytt folk, jag snackade med både inhemska personer och även en del svenskar. Jag kom ju dit till en period då inte turistsäsongen kommit igång på allvar ännu, men det var ändå trevligt att strosa omkring på stränderna, i affärerna och i omgivningarna. Även om jag inte var i väg så långt så sprang jag åtminstone upp på ”Kizil kule” (berget med en borg + mur, bredvid staden) och dessutom så hann jag med att besöka ”Dimcay-grottan” som är en mäktig 360 meter djup grotta, den kan jag verkligen rekommendera er att besöka om ni har vägarna förbi!
Jag är väldigt sugen även i år att åka på en liknande resa, men då jag jobbar nu så är det svårt att hitta tiden. Om det dock skulle finnas tid så skulle jag utan tvekan kolla in Flygresor.se för att hitta en lämplig och billig resa. Helst till medelhavet. Jag kan varmt rekommendera er att dra!
Vi hörs!
https://adamsteen.se/

Related Articles

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

Staken runt Runn och Vikasjön

Tjena! Veckans bedrövligt låga sömnmängd gjorde sig rejält påmind idag. Jag struntade i att ställa något larm, sedan sov jag och som jag sov. Skäms...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here