Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Delar av Falu BS bandytrupp

Tjena!

Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30.

För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om jag ville följa med och hjälpa till på två måndagsträningar för Falu BS bandy på deras försäsongsträning. Väldigt kul att bli tillfrågad!

Idag var det dags för den första omgången. Vi var ett gäng som värmde upp omkring i Lugnetterrängen innan det var dags för årets syrachock! Tränaren som kontaktade mig ville att spelarna skulle få kämpa! Kämpa fick dom och så även jag.

Vi körde ett upplägg där vi började med en lång intervall i serpentinerna mellan hoppbackarna och mördarbacken, från botten till toppen. Därefter tio stycken korta intervaller på cirka tio sekunder vardera, i botten av den långa backen. Det blev totalt tre stycken långa och 25 stycken korta.

Jag fick en sådan syrachock på den första intervallen att jag utan att överdriva tappade känseln i benen, det kändes jättekonstigt, men känslan att vara stum, den gick inte att ta fel på. Fick till och med släppa de snabbaste spelarna några sekunder. Det hade jag inte trott i förväg, men så kan det vara. Vaknade väl till något mer på de resterande intervallerna, men känslan var långt ifrån bra.

Jag får skylla den dåliga känslan på att all min löpning i år skett på flack asfalt eller grusväg. Dags att ta tag i löpningen i tuffare terräng. Detta blir ju inte riktigt löpning på samma sätt, som ni kanske förstår. Nåväl, det blev ett fint träningspass och det var kul att kunna hjälpa till!

Samlade ihop 70 minuter totalt och 10 kilometer. På fötterna hade jag mina Hoka Tecton X 2.

Imorgon blir det äntligen en vilodag och en ledig dag!

Related Articles

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

Två korta intervallpass

Tjena! En aning trött idag, sedan gårdagens tämligen massiva cykelpass. Men jag ville ändå prova att köra lite halvhårt idag och inte så länge/långt. Jag började...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here