Stakintervaller i halvstorm

Det var fint ute idag med vyerna, hyfsat mycket snö och ljust så att det stundtals gick att åka utan pannlampa. Tyvärr var vädret inte på sitt bästa humör när det bjöds på en helt galen vind. Givetvis var det någon form av sidvind som gjorde att jag hade typ motvind åt båda hållen under mina intervaller längs Igeltjärnsvägen. Med vindens hjälp blev det också drivsnö i spåren, samt nysnö i kombination med det. Hyfsat tungfört med andra ord!

Hej på er!

Jag har haft en dag tillsammans med Alfons, där han bland annat åkte skidor här utanför vid mig:

Efter att han blivit hämtad av sin mamma så var det min tur att få åka skidor.

Jag åkte till Bergebo för att ta mig an dagens intervaller. Delar av 1,5- + 2,5-spåren gick ej att åka då de har fyllt på med konstsnö, vilket såklart är bra! Så på dagens intervaller fick jag hålla mig längs Igeltjärnsvägen och varva nere på stadion. Som jag nämnde var det galet tungfört idag, flera gånger trodde jag att det hade fastnat något under skidorna.. Men det hindrade inte mig från att få till ett bra pass.

Intervallerna blev som följer:

– 15 minuter

– 5 x 3 minuter (1 minut vila)

– 10 x 40” – 20”

– 5 x 30” – 30”

– 15 minuter

2-3 minuter vila mellan blocken

Det kändes sådär idag, tyckte mest det var jobbigt och jag blev snabbt stum. Jag gillar inte när det går tungt, svårt att komma upp i puls också då. Men på något sjukt vänster lyckades jag ha en snittfart på 20,4 totalt över alla intervaller och en maxpuls på 175. Inte helt värdelöst ändå!

Passet slutade på 2 h 40 min och 43,9 kilometer. Mitt timjagande på slutet höll på kosta mig mina känsliga fingrar. Trots endast tre minusgrader så gjorde blåsten och nederbörden som nästan var regn att det blev sinnessjukt kallt. Men fingrarna klarade sig och timmarna rullade in!

Styrkan för dagen blev mina diverse gluteus-övningar.

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here