Stakintervaller i halvstorm

Det var fint ute idag med vyerna, hyfsat mycket snö och ljust så att det stundtals gick att åka utan pannlampa. Tyvärr var vädret inte på sitt bästa humör när det bjöds på en helt galen vind. Givetvis var det någon form av sidvind som gjorde att jag hade typ motvind åt båda hållen under mina intervaller längs Igeltjärnsvägen. Med vindens hjälp blev det också drivsnö i spåren, samt nysnö i kombination med det. Hyfsat tungfört med andra ord!

Hej på er!

Jag har haft en dag tillsammans med Alfons, där han bland annat åkte skidor här utanför vid mig:

Efter att han blivit hämtad av sin mamma så var det min tur att få åka skidor.

Jag åkte till Bergebo för att ta mig an dagens intervaller. Delar av 1,5- + 2,5-spåren gick ej att åka då de har fyllt på med konstsnö, vilket såklart är bra! Så på dagens intervaller fick jag hålla mig längs Igeltjärnsvägen och varva nere på stadion. Som jag nämnde var det galet tungfört idag, flera gånger trodde jag att det hade fastnat något under skidorna.. Men det hindrade inte mig från att få till ett bra pass.

Intervallerna blev som följer:

– 15 minuter

– 5 x 3 minuter (1 minut vila)

– 10 x 40” – 20”

– 5 x 30” – 30”

– 15 minuter

2-3 minuter vila mellan blocken

Det kändes sådär idag, tyckte mest det var jobbigt och jag blev snabbt stum. Jag gillar inte när det går tungt, svårt att komma upp i puls också då. Men på något sjukt vänster lyckades jag ha en snittfart på 20,4 totalt över alla intervaller och en maxpuls på 175. Inte helt värdelöst ändå!

Passet slutade på 2 h 40 min och 43,9 kilometer. Mitt timjagande på slutet höll på kosta mig mina känsliga fingrar. Trots endast tre minusgrader så gjorde blåsten och nederbörden som nästan var regn att det blev sinnessjukt kallt. Men fingrarna klarade sig och timmarna rullade in!

Styrkan för dagen blev mina diverse gluteus-övningar.

Related Articles

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Tjena! Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe