Stakintervaller i syltföre

Inte så ofta som jag kör i tights på vintern när jag tränar. Brukar mestadels köra med överdragsbyxor. Men med plusgrader på temperaturen så funkar det kanon med tights utan långkalsonger.

Magisk nedåkning längs Igeltjärnsvägen. Ingen pannlampa med mig idag, men månen lyste upp min färd!

Hej på er.

3-4 plusgrader ute idag, så jag förstod att det skulle gå tungt i spåren. Under den första minuten av uppvärmningen så blev jag väldigt positivt överraskad när jag tyckte det gick riktigt lätt, det visade sig vara lurendrejeri, för sedan kom verkligheten ikapp mig och det bjöds på ett ganska så sugigt före. Men det kan ju vara bra att träna på även det!

Jag värmde upp i 30 minuter, sedan körde jag följande intervaller:

– 10 minuter

– 5 x 3 minuter (1,5 min vila)

– 10 x 40” – 20”

– 10 minuter

2-3 minuter vila mellan blocken. Med tanke på föret och ganska löst stavfäste så kändes det inte jättebra, dessutom dog pulsbältet efter hälften, så det är svårt att utvärdera hur det gick. Men jag blev trött i alla fall. Trist nog så gjorde hälsenan sig påmind med värk också, aldrig får man vara helt bekymmersfri från smärta.

Jag avslutade med strax under halvtimmen nedåkning, en vända tur och retur på Igeltjärnsvägen. Samlade ihop två timmar och 31,9 kilometer.

Hemma så samlade jag ihop ett antal repetitioner av mina gluteusövningar, samt ett antal tåhävningar.

Slut för idag, tack för idag.

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here