Stavlängd – träning – långlopp i mellandagarna

 
Det fanns en till suddig bild på mig från upploppet i finalen igår. Tyckte inte träffen stämde i stakningen igår, i alla fall inte i maxfart på platten. Kanske för att jag är lite ovan att köra max på snö, kanske för att mina stavar som mäter in strax under den tillåtna 83%-gränsen blir lite långa för mig på just platten och i maximal fart. Jag har ju trots allt endast åkt med denna längd i tio månader. Resten av mitt skidåkarliv så har jag ju åkt med fem centimeter kortare stavar i klassiskt teknik. Men det är bara att nöta på, i ”normal” tävlingsfart och långloppsfart så är det ju inget snack om saken att jag får bättre driv med den nya och längre längden! Men ni ska väl få se på fan att FIS har planer på ännu lägre maximal längd till kommande säsong(er)..! 
Idag är jag lite öm i kroppen från gårdagen, trots bara tio minuters tävlingstid. Det går tydligen att bli trött även på så kort tid. Idag blir det vila och fasta för min del. Skönt det! Kanske borde ta tag i det här med julklappar kanske?!
På de två senaste veckorna så har jag skrapat ihop 24,30 timmars träning. Det återstår alltså 25,30 timmar till mina planerade 50 denna träningsperiod. Ska nog gå att få till tror jag! Har märkt under tävling och träning att jag är lite piggare efter att ha dragit ner lite på träningsmängden, dock så är jag nästan ännu tröttare nu än tidigare under hösten, trots att jag fortsatt kunna sovit bra den senaste veckan. Tröttheten kommer väl kanske i efterhand och håller i sig ett tag också. Det är ju också fortsatt mörkt ute, men snart vänder det igen och blir ljusare. Dessutom så är det nog mentalt det här med att jag längtar så mycket efter jullovet som aldrig tycks komma, höstterminen blir som en lång uppförsbacke, sen tror jag känslan blir att det ”tippar över” och vårterminen bara känns lättare och lättare ju närmare sommaren vi kommer. Det är bara att bita ihop och kämpa på! 
Har inte någon exakt plan klar för mig vad jag ska träna den kommande tiden, fram till början av januari ungefär. Men det blir väl en del skidor och inte alltför mycket timmar. Det är väl mest vilka intervaller och hur många pass jag ska köra som blir ”nöten att knäcka”, men det ska jag nog fundera ut tills imorgon. Passet jag tänkte köra imorgon är i alla fall ett traditionsenligt  maxstyrkepass. Den 27:e december så tänkte jag vara med på Grönklitts julmarathon, perfekt att få ett långlopp innan de riktiga tävlingarna drar igång!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here