Tjäna pengar till klassen – Den bästa guiden för 2020

Har eran skolklass planerat en resa, aktivitet eller något annat spännande? Då behöver ni tjäna pengar för att kunna förverkliga er planerade aktivitet. Att samla ihop pengar till klassen, laget eller föreningen kan kännas svårt och komplicerat. Det finns massor av olika sätt att göra det och många saker att tänka på innan man drar igång. Därför har vi satt ihop en guide för hur man tjänar pengar till klassen.

Välj rätt typ av produkt att sälja!

När man ska tjäna pengar till klassen väljer de allra flesta att köpa in och sälja vidare någon typ av produkt. Något som är viktigt att tänka på när man väljer produkt är att det ska vara något som dels är enkelt att sälja men ni ska även tjäna bra på att sälja det.

Om ni väljer en produkt som ni exempelvis tjänar 150 kr per produkt på men det är en väldigt svårsåld produkt. Då hade det varit bättre att välja något som man tjänar mindre på men kan sälja mer av. Ett tips på enklare produkter att sälja är strumpor, underkläder eller enklare träningskläder.

Detta är bra produkter för man tjänar ganska bra på att sälja dem och de är även väldigt enkla att sälja. Strumpor exempelvis är en förbrukningsvara. Det innebär att man använder dem ett tag, de går sönder och sen köper man nya. Detta gör att det ofta finns många som kan tänka sig köpa strumpor och samtidigt stötta ett bra ändamål. Ravelli är ett företag som erbjuder er att bland annat sälja strumpor och underkläder.

Lär er allt om er produkt

När ni sedan valt vilken produkt ni ska sälja gäller det att läsa på och studera produkten ni ska sälja. Låt oss säga att ni väljer att sälja strumpor. Läs på vilka storlekar som finns, vad strumporna kostar, vilka typer av strumpor som erbjuds, garanti och reklamationspolicy. Desto mer ni kan om er produkt desto enklare blir det att sälja. Om en kund har en fråga och ni direkt kan svaret visar detta att ni är säkra på det ni säljer, kunden känner sig trygg och är mer benägen att köpa av er.

Var trevlig och lyssna alltid på kunden

När du pratar med en befintlig eller en ny kund är det väldigt viktigt att du är snäll och lyssnar på vad kunden har att säga. Om man bara pratar och inte låter kunden säga något finns det stor risk att kunden känner sig överkörd och inte blir lika sugen på att handla av er.

Även om kunden kanske inte är intresserad av att handla så kanske hen kan rekommendera en vän eller bekant som hen vet vill handla. Om ni däremot inte uppträder trevligt kommer denna chans troligen att försvinna för er.

Börja sälja inom ditt närområde

När du ska börja sälja dina produkter är det alltid enklast att börja inom ditt närområde. Fråga vänner, familj, släktingar eller grannar om de vill köpa av dig. Denna målgrupp är oftast den enklaste att sälja till vilket är bra då man snabbt kan tjäna ganska mycket pengar men du bygger även upp ett bra självförtroende för när du senare kanske behöver gå ut och knacka dörr och sälja till “okända” människor. 

Välj ett företag som hänger med i utvecklingen

Idag sker mer och mer av vår vardagliga handel via webben istället för fysiska butiker. Anledningen är ganska enkel, du kan sitta hemma och kolla igenom hela butikens utbud via din telefon eller dator och snabbt klicka hem exakt det du vill ha. Näthandeln har även börjat erbjudas som försäljningssätt när det gäller att tjäna pengar till klassen. Det fungerar som så att varje klass, lag eller förening får en egen individuell nätbutik där vem som helst kan gå in och kolla igenom utbudet och handla det dem vill och pengarna går sedan vidare till de som har startat försäljningen.

En egen nätbutik är ett väldigt starkt verktyg att ha och kunna använda sig av och jag rekommenderar därför att välja ett företag som erbjuder er att sälja era produkter via nätet. Ett företag som gör just detta är Ravelli. De har ett brett sortiment och erbjuder bra ersättning till er som säljer.


Avslutningsvis

För att runda av denna guide så vill jag lämna er med ett sista tips. Innan ni börjar sälja är det viktigt att ni inom klassen, laget eller föreningen gör upp en plan och att ni sätter tydliga mål. Sätt en summa som ni behöver tjäna ihop och dela sedan upp summan på alla som ska sälja. Om ni exempelvis behöver tjäna 30 000 kr och är 30 personer. Då ska varje person sälja för 1000 kr var. Detta gör att alla har ett individuellt och även ett gemensamt mål att jobba mot och skapar bra moral.

Lycka till med försäljningen. Här kan ni läsa mer om hur man tjänar pengar till klassen.

https://adamsteen.se/

Related Articles

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

90 km och lite till

Tjena! Ja, som vanligt tog det sin tid för mig att komma ut på träning. Men vad gör väl det om hundra år?! Dagen till ära...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here