Tre timmar med fint sällskap och fastat i 60 timmar

Halli hallå.

Det blev en ganska tidig avfärd på rullskidorna imorse, redan klockan 07,41 startade jag pulsklockan. Jag skulle först möta upp Adam Larsson i Domnarvet, därefter vinklade vi ut mot riksväg 293 och cykelbanan för att möta upp Simon Andersson och Mikael Sandgren. Vi vände och följde med dom tillbaka över Kvarnsveden och sedan vidare bort genom Domnarvet, Islingby och Dalsjö. När vi var i Ornäs så styrde jag och Adam mot Domnarvet, medan de andra två herrarna åkte mot Falun igen. Trevligt med sällskap, speciellt om det är just ett trevligt sällskap man åker i. 
Jag var lite småseg idag, dels så har jag en tung träningsvärk i hela kroppen sedan gårdagens gympass. Men jag har även fastat sedan vi satt på båten hem från Gotland. Tanken är att jag ska äta ikväll klockan 18, då har jag fastat i 66 timmar. Ganska fascinerande ändå att det inte är några som helst problem att göra det, jag är inte det minsta hungrig eller energilåg. Tränar man mycket, kör dubbelpass och kanske intervaller så är det nog inte att rekommendera. Men jag ville testa hur kroppen reagerar på en sådan här fasta, kul att veta. Tidigare så har jag som längst fastat 46-48 timmar ungefär, så det blir ett rejält rekord nu! Jag hade utan problem kunnat fortsätta ett tag till, men då tror jag kanske inte träningen ger lika mycket, speciellt inte om jag vill få in lite givande intervallpass. Men ett coolt test är det! 
På fötterna hade jag mina Elpexfyror, vi åkte i ett ganska lugnt tempo idag, så det blev endast 49,1 kilometer under de 3,03 timmar jag var ute. Skönt ändå att få in lite timmar efter att ha haft en lite lugnare vecka bakom mig ur den aspekten. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

Löpintervaller – stakning – kettlebell

Tjena! Nu har jag sommarlov, fy fan vad skönt! Det kan ni få fira in genom att kolla min senaste vlogg, kommentera, prenumerera på kanalen...

2 COMMENTS

  1. Har du koll på vad fastan ger på vågen, på ett ungefär i snitt kg/hg? + vad är andra fördelar/syften?.

    Bra bloggjobb av dig!

  2. Nej, ingen aning faktiskt. Men något kilo minus har jag nog lyckats med. Har dock druckit mängder med vatten, så det visar sig inte så mycket 🙂 Egentligen är det inte viktnedgången som jag tycker är viktigast. Bland annat vill jag träna på fettförbränningen, sen tror jag det är bra för hela kroppen att fasta ibland. Googla runt och kolla du med om du är intresserad 🙂

    Tack! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here