Tjena!

Det gick över förväntan idag. Som vanligt kändes det tungt på uppvärmningen, jag sprang lätt i cirka 20 minuter, lade sen in en tre minuter lång tröskelintervall och därefter 10 kortare farthöjningar på 20 steg vardera. Värmde upp i mina Hoka Napoli-skor, grym känsla i dom. Sprang sedan i ett par gamla Salomon-sense på tävlingen, mina Hoka Tracer har ej kommit än. 
Efter cirka 500 meter kom det en gnaska rejäl uppförsbacke, följt av en lika nedförsbacke. Därefter bjöds det på mycket motvind och en till backe uppför Lyviksberget omkring kilometer fyra (40 höjdmeter). Ganska tidigt i loppet hamnade jag som trea, släppte täten någonstans mellan två och tre kilometer. Därefter så kändes det rätt okej fram till cirka 6-7 kilometer. Gnetade på i en okej fart, några sekunder bakom loppets tvåa. Tog in lite grann faktiskt och trodde att jag skulle ha en chans att plocka honom. Dock så tvärdog jag med två kilometer kvar och var ritkigt nära att stanna. Jag var där som närmast bara 4-5 sekunder bakom, men sedan gled han ifrån mig igen. De sista minuterna blev en rejäl kamp och ni som tävlat emot mig vet hur mycket jag kan flåsa ibland, det låter som om jag är på väg att dö. Usch. Men grymt bra träning och känslan när man får gå i mål är obetalbar. Specielllt om det gått lite bättre och man orkat plågat sig bra. Skar mållinjen som en trött och nöjd trea!
Banan var inte speciellt snabb skulle jag påstå med de två backarna, en del kurvor och dagens rejäla vind (såklart mestadels sidvind och motvind, som vanligt för mig). Jag skulle tippa på att Blodomloppet-banan hörni Borlänge är cirka 30-45 sekunder snabbare ungefär. Där sprang jag förra året på 34,59  tror dagens resultat var motsvarande.  Under hela loppet så visade kilometerskyltarna lite för kort, men när jag passersde mållinjen så visade klockan 9,97 kilometer, jag hade en så pass sinnesnärvaro att jag fortsatte 30 meter till, halvhukande i någon riktig gubbposition för att få ihop 10 kilometer exakt! 
Efteråt visade det sig att jag vunnit DM, 10 kilometer landsväg. Mäktigt. Jag representerar ju som ni vet Sågmyra SK i löpning och har så gjort i cirka tio års tid, en riktigt bra klubb som jag trivs bra i! 
Kilometertider och stigning/fallhöjd per kilometer:

https://adamsteen.se/

2 COMMENTS

  1. Tjena, hur är napoli skon i storlek om man jämför med clifton 4? Beställde hem drn sistnämnde för att prova och fick gå upp 2 strl för att de skulle passa. Är de lika med napoli?

    Mvh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here