Tredje gången gillt i Romme

Tjena.

För det tredje tvåveckorsblocket i rad så var det åter dags för intervaller i Romme alpin, körde även med samma succékläder som de båda andra gångerna (givetvis nytvättade). En förjäkla fin backe alltså! Som vanligt körde jag grusvägen upp, ni hittar segmentet på Strava här
Ni kan hitta mina två andra blogginlägg från detta år i Romme här under:
Jag har ett tidigare segment på Strava som jag av någon anledning gjort till rullskidor uppför backen. Men nu har jag bestämt mig för att använda det redan befintliga löpsegmentet. Det ger mig förutom segmentet även två andra tider att följa: den faktiska tiden från start till toppen och sedan de planerade 15 minuterna att genomföra per intervall. För att få ihop dom 15 minuterna så brukar jag springa runt uppe på toppen, tror det kan vara bra för att få skölja ur musklerna och sedan får jag ju några extra minuter i högintensiv träning. 
Idag så lyckades jag återigen få till bättre tider än de två föregående gångerna, det känns skönt och kul. Men jag får ju inte förvänta mig det varje gång jag är här och kör. Min plan är nämligen att återkomma 1-2 gånger till i år om det är möjligt med tanke på eventuell snö. Tidigare har jag tyckt det varit väldigt jobbigt mentalt att köra intervaller på samma ställe för att jämföra, jag får sådan press på mig. Men nu har det faktiskt gått helt okej och det tär ju en bra förbättring bara det. 
Jag tror att jag blivit bättre dels för att jag för två år sedan fick ett riktigt bra träningsår med 706 timmar, vilket har gett mig en bra grund att stå på framöver. Under det året så körde jag ingen gymstyrka alls, utan bara TRX. Förra året så tränade jag väldigt hårt under sommaren, fram tills att Alfons föddes. Därefter så har jag försökt ta bort pass som för mig är onödiga, typ pass där jag jagar timmar utan något riktigt syfte. Jag har försökt öka på andelen hårdare pass och även haft en bra progression i styrkepassen. Det är fyra saker/pass som jag tror varit bra och viktiga för mig denna försäsong:
1: 60 minuter tröskelstakning med 10 impulser. Dessa har gett mig en bra uthållighet och en ork att mata på i skapligt tempo under en längre tid.
2: Styrkepassen med tunga lyft. Det har gett mig en högre maxstyrka helt enkelt och jag tror att jag kan utveckla mer kraft vid varje stavtag/löpsteg.
3: Löpningen på löpband i början av året, samt de ganska många tuffa löptävlingar och träningar tror jag har gett mig lite bättre flås. 
4: Lite bättre kosthållning då vi dels lagar i princip alla mål mat själva numer, samt att jag tagit bort mycket socker i kosten. Till skillnad mot tidigare då jag nästan åt godis varje dag så blir det väl godis en gång i månaden och lite fikabröd eller liknande högst en gång i veckan. 
Det är inte likt mig att hylla mig själv, men ni får ha lite överseende över det. Det har ju känts rätt bra från och till under en tid nu. Jag tror att jag kan få till en bra säsong om jag bara får huvudet med mig.
Ett jävla sidospår mitt i. Åter till träningen för dagen:
Tiderna enligt Stravasegmentet blev idag: 11,51 – 12,07 – 12,12 – 11,59 (förra gången hade jag: 12,18 – 12,45 – 12,31 – 12,14)
Övriga siffror från de 15 minuter långa intervallerna:
Första: 2,93 km, 250 höjdmeter, 25 fallmeter, 168 snittpuls, 178 maxpuls, 5,08 min/km snittfart
Andra:  2,87 km, 250 höjdmeter, 15 fallmeter, 170 snittpuls, 179 maxpuls, 5,14 min/km snittfart
Tredje:  2,85 km, 250 höjdmeter, 20 fallmeter, 171 snittpuls, 181 maxpuls, 5,16 min/km snittfart
Fjärde: 2,94 km, 250 höjdmeter, 20 fallmeter, 174 snittpuls, 184 maxpuls, 5,07 min/km snittfart
Det var det hela det, och just ja, jag körde som vanligt i mina Inov8 X-talon 212-skor!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here