Übersprängd på stakmaskinen

Det är kul nästan jämt!

Tjena!

Igår släppte jag en ny vlogg, den har ni sett väl? Kommentera gärna och dela den vidare!

Det går inte alltid som man planerat eller tänkt sig. Det hade varit kul om det gjorde det någon gång..

Denna vecka bjuder precis som vanligt på skitväder, jag har lite mindre tid till träning och tänker mig att jag ska köra en aning kortare pass med lite hårdare intervaller. Troligen blir det inga längdskidor denna vecka.

Idag körde jag skierg och det blev knockout på första, tjoho!

Jag körde en längre uppvärmning då jag märkte att pulsen var hög och då jag vilade under gårdagen. Det blev 10 minuter i sub 2,00-tempo, direkt följt av en tröskel på 5 minuter i 1,49-tempo och som avslutning cirka 7 minuter ytterligare i sub 2,00-tempo.

Intervallerna blev sedan 3 varv med 4-3-2-1 minut, med 90 sekunder vila rakt igenom. Tanken var att hålla 1,44-1,43-1,42-1,41 på mina intervaller och tanken var ju god. Men utfallet desto mindre:

Katastroftider

Jag sprängde mig på första intervallen. Därefter var det en kamp om överlevnad, att försöka ta mig igenom passet utan att ge upp och att hålla humöret uppe. Jag har sprängt mig på denna djävulska maskin förr och jag vet hur långsamt det går när man gått över gränsen, så jag är inte alltför orolig över detta lilla debacle. Jag fick ju bli trött i alla fall.

Uppvärmning och intervaller höll jag mig på motstånd 8, eller jag sänkte nog till 7 efter första varvet med intervaller. Som avslutning körde jag tio minuter på motstånd 1, denna gång bara väldigt lugnt i cirka 2,15-tempo. Totalt 80 minuter blev det.

Körde också gluteus-styrka efter succén ovan. Imorgon hoppas jag att kroppen är lite mer med i matchen.

 

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here