Übersprängd på stakmaskinen

Det är kul nästan jämt!

Tjena!

Igår släppte jag en ny vlogg, den har ni sett väl? Kommentera gärna och dela den vidare!

Det går inte alltid som man planerat eller tänkt sig. Det hade varit kul om det gjorde det någon gång..

Denna vecka bjuder precis som vanligt på skitväder, jag har lite mindre tid till träning och tänker mig att jag ska köra en aning kortare pass med lite hårdare intervaller. Troligen blir det inga längdskidor denna vecka.

Idag körde jag skierg och det blev knockout på första, tjoho!

Jag körde en längre uppvärmning då jag märkte att pulsen var hög och då jag vilade under gårdagen. Det blev 10 minuter i sub 2,00-tempo, direkt följt av en tröskel på 5 minuter i 1,49-tempo och som avslutning cirka 7 minuter ytterligare i sub 2,00-tempo.

Intervallerna blev sedan 3 varv med 4-3-2-1 minut, med 90 sekunder vila rakt igenom. Tanken var att hålla 1,44-1,43-1,42-1,41 på mina intervaller och tanken var ju god. Men utfallet desto mindre:

Katastroftider

Jag sprängde mig på första intervallen. Därefter var det en kamp om överlevnad, att försöka ta mig igenom passet utan att ge upp och att hålla humöret uppe. Jag har sprängt mig på denna djävulska maskin förr och jag vet hur långsamt det går när man gått över gränsen, så jag är inte alltför orolig över detta lilla debacle. Jag fick ju bli trött i alla fall.

Uppvärmning och intervaller höll jag mig på motstånd 8, eller jag sänkte nog till 7 efter första varvet med intervaller. Som avslutning körde jag tio minuter på motstånd 1, denna gång bara väldigt lugnt i cirka 2,15-tempo. Totalt 80 minuter blev det.

Körde också gluteus-styrka efter succén ovan. Imorgon hoppas jag att kroppen är lite mer med i matchen.

 

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here