10 km på 37,12!

Tidig uppstigning idag. 06,30 gick jag upp och klockan 07,02 startade jag klockan. Anledningen till det är att jag börjar jobbet idag klockan 09, ska vaccinera mig vid lunchtid och sedan ska jag hämta Alfons efter jobbet.

Det enklaste är ju att springa i situationer som ovan. Snabbt igång och snabbt klar. Jag ville testa löpformen och höftböjaren dessutom.

Passet började med tio minuter uppvärmning i 4,49 min/km-fart. Därefter utan att stanna körde jag 40 minuter hårt (typ tröskel, inte max fysiskt, men benen hade nog inte så mycket mer i sig) längs blodomloppets 10 km-bana, passerade 10 km på 37,12 och hann totalt 10,75 kilometer. Avslutade sedan med tio minuter nedvarvning i 4,18 min/km-fart. Allt som allt en timme och 15,15 kilometer.

Mer siffror från de 40 hårda minuterna:

3,43 min/km, 51 höjdmeter, 47 fallmeter, 164 snittpuls, 172 maxpuls.

Känslan var väl inte direkt på topp. Men det var den första hårda löpningen ute i år och dessutom med en tuff träningsvecka i ryggen, så jag är ändå nöjd. Det fysiska kändes ändå bra, det är bara löparbenen som är ovana vid fart.

Höften kändes ingenting fram tills jag började nedvarvningen, då började det göra ont. Trist.

Jag sprang i mina Hoka Rincon.

Här är kilometertiderna för hela passet:

Fin och skön start på dagen!

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here