2 st 5 x 5’ hårt och en bra träningsperiod!

Vilken lyckost jag är va, som får vara ute och roa mig gång på gång ute på balkongen?! Jag fortsätter den inslagna vägen med intervaller på de två olika maskinerna. Tycker det fungerar bra och det gör det hela enklare mentalt att få till mer tid, än att enbart köra på en maskin. Dessutom tycker jag att skierg och löpband kompletterar varandra väldigt bra! 
Idag körde jag inte fullt lika mycket tid som jag på slutet kört, men det blev lite hårdare istället. Såhär var upplägget:
Skierg
– 10 minuter uppvärmning, sub 2,00-fart, 2 x 20 snabbare drag vid minut fyra och nio. 
– 5 x 5 minuter, 2 minuter vila:

Målet var sub 1,45 på alla intervaller, tidigare pers var 1,45,4. Som ni ser så klarade jag målet och snittet idag blev 1,43,8! Bra jobbat Adam. Tycker ofta att den första intervallen är jobbigast när jag kör Skierg, sen kommer jag in i det bättre, såvida jag inte spränger mig då. Kändes skapligt idag, även om jag fick slita hund stundtals. Enligt pulsklockan så noterade jag riktigt höga 187 i maxpuls idag, inte illa! Bra pass och okej känsla!
Avslutade med tio nya minuter i sub 2,00-fart. Allt på motstånd 8. 

Löpband 
– 5 minuter uppvärmning @ 5%, 12 km/h
– 5 x 5 minuter @ 10%, 12 km/h, 2 minuter vila 
– 5 minuter nedvarvning @ 5%, 12 km/h
Löpningen kändes också helt okej och hyfsat kontrollerat. Mycket bra!
Som avslutning blev det också fyra TRX-övningar för bålen. 
Denna vecka landade på 15,10 timmar och 197,3 kilometer (3,30 h intervalltid). Avslutade även träningsperiod 9 av 13 för detta träningsåret och kunde notera 61,55 timmar, samt 809,5 kilometer (11,10 h intervalltid!). Bra träningsperiod må jag säga! Nu ska jag försöka dra ner lite i träning, för att förhoppningsvis inte slita ut mig fullständigt. Sen får vi se vad som kommer i tävlingsväg. 
Ha det fint!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here