2:a Bollnässkidan by Summerski 2024

Sekunderna efter målgång. Lite missnöjd att än en gång missat en seger, men ändå en aning nöjd över att ha spurtat ned min broder Jonatan

Adam Steen 2:a, Hannes Stenström 1:a, Jonatan Steen 3:a – Resultat Bollnässkidan by Summerski 2024 här

Efter mål fick jag äntligen träffa bröderna Johannes och Manne Forssberg. Manne som är känd som en av poddarna i Spring snyggt- och pappa-podden har jag haft en del kontakt med genom åren, men aldrig träffat innan idag! Det var en av höjdpunkterna denna söndag!

Hej!

Helgens andra tävling och lika många andraplatser för undertecknad. Helt okej utfall, men trist att i år spurtat om segern i tre lopp, men inte kunnat plocka min 14:e seger i ett nationellt långlopp. Jakten går vidare!

Dagens tävling i Bollnäs bjöd på en väldigt lättåkt bana, 4 x 10 kilometer och ett före som var hyfsat snabbt. Efter skidtesterna valde vi denna dag ut ett par nya gula DP Sprint, tyvärr ingen koll på varken valla, struktur eller slip. Det kändes dock som att alla våra par och även våra medtävlares skidor var ganska jämna.

Jag kom iväg bra i starten, kände mig pigg och var hyfsat aktiv under det första varvet. Till en början var tätklungan ganska stor, men den decimerades allt eftersom och ungefär halvvägs (om jag minns rätt) in i loppet var det jag, Jonatan, Hannes och Bob Impola kvar i tätgruppen. Vi turades om med dragjobbet, men det var svårt att göra något för att gå loss, dels med tanke på föret och den lätta banan, men också lite trångt på sina ställen ute på en väg som kördes tur och retur. Jag var nog en aning feg också för att våga stampa på rejält.

Mot slutet av det sista varvet förstod jag att det skulle bli en spurt, jag avvaktade betydligt mer än bland annat gårdagens Evertsbergsrännet där jag körde med huvudet under armen sista kilometern.

Inför målgången kom först en utförsbacke, långt glidparti, en 180 graders-kurva och sedan ett lätt uppförslutande upplopp på uppskattningsvis 300 meter. Segraren Hannes måste ha tagit mer fart än oss övriga tre inför den sista utförsbacken, vilket gjorde att han fick högre fart än oss och skapade på så vis en lucka in i och ut ur sista kurvan. Vi andra tre hamnade några meter efter, samtidigt som vi krånglade oss om en varvad åkare. Direkt upploppet började satte jag in en maximal stöt, kom direkt upp på andraplatsen, plockade in lite på Hannes men hann aldrig ikapp tyvärr.

Kroppen svarade bra hela dagen, inte det minsta sliten från gårdagens tävling heller tack och lov. Snopet att missa segern, men men, sådant som händer!

Tack till Bollnässkidan by Summerski och Rehns BK för en fin tävling!

Siffrorna från klockan:

1,44,11 timmar

40,06 kilometer

23,1 km/h snittfart

154 snittpuls (10 slag lägre än gårdagen)

174 maxpuls

335 höjd- och fallmeter

218 watt normaliserad kraft

Det kommer bli en riktigt mastig vlogg från denna helg! Se till att kolla på den senaste från Orsa Grönklitt Ski Marathon och prenumerera på kanalen, tack!

Related Articles

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

90 minuter

Tjena! Tack och lov var det snabbare före i spåren idag. Gårdagen var inte rolig. Tyvärr har ju folket som sköter plogning med mera misslyckats...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here