2:a Evertsbergsrännet 2024

I klungan med Michael Boberg i rygg, någonstans i början av loppet

Nysnö i spåren gjorde att det var svårt att gå ifrån i början

Några hundra meter innan målgång

 En nöjd och en missnöjd efter loppet

Markus Almgren 3:a, Jonatan Steen 1:a, Adam Steen 68:a (segrare i H85)

Resultat Evertsbergsrännet 2024

Tjena!

Broder Jonatan Steen tog säsongens och karriärens andra långloppsseger idag. Själv blev jag nedpissad i spurten igen. Är ganska besviken och less, men mest på mig själv och min dåliga förmåga. Lite tröttsamt med alla kommentarer om stryk av brorsan hit och dit. Men men.

Det var kallt imorse när vi kom till Evertsberg, vi hämtade ut nummerlapparna och åkte sedan några kilometer bort längs Vasaloppspåret för att testa skidor. Vi valde båda två en äldre DP Sprint-skida, rejält kall valla och fin struktur är det enda jag vet om det.

Kylan på cirka 15 minusgrader tvingade mig att ha långa underställ uppe och nere, tumvantar och värmestrumpor. Men jag frös inte och det var skönt att slippa!

Starten gick och jag kom iväg bra, men med 2-3 centimeter nysnö i spåren så var det svårt att komma loss från klungan. Den första milen var det mest jag, Jonatan och Almgren som stod för dragjobbet.

Efter 16 kilometer börjar ett parti på några kilometer upp till bergspriset vid Tvåråberg efter 22 kilometer. Här går jag upp i spets och höjer farten ganska mycket, vilket gör att jag och Jone blir själva och lämnar klungan på cirka 10 personer. Jag lyckas vinna spurtpriset/bergspriset tack och lov.

Efter bergspriset så fortsätter vi att köra på en ganska hård fart hela vägen i mot mål. Vi turas om med dragjobbet och känns ganska jämna i kapacitet. Dock kände jag mig marginellt starkare uppför.

Med dryga kilometern mot målgången vid Evertsbergskontrollen så börjar en hyfsat tuff backe där jag börjar köra nästan så hårt jag kan, men Jone hänger på i rygg, jag fortsätter att köra det jag har och med 100-200 meter kvar så viker Jone ut och jag är chanslös.

Kändes helt okej i kroppen och skidorna gick bra. Lite snopet att få spurtstryk igen, känns inte som att jag har så många fler chanser att vinna lopp, men jag kan ju inte göra mer än mitt bästa..

Siffror från klockan:

2,16,12 timmar

43,93 kilometer

19,3 km/h snittfart

164 snittpuls

178 maxpuls

475 höjd- och fallmeter

231 snittwatt normaliserad

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here