2:a i bra långloppspremiär

 

Full uppställning av bröderna psyk på dagens träningstävling i Norberg. Min bror kom dit och briljerade med tio veckor i följd med +20h och nya vräkiga pjäxor från Fischer

Hej!

Jag var ju en aning småbitter igår. Men jag lade inte alltför mycket vikt vid det då jag vet att det var en del nerver inför dagens drabbning, dessutom kryddade jag en aning i inlägget vad gäller hur less jag var. Så det var egentligen ingen större fara, som vanligt.

Idag bjöds det på träningstävling i Norberg. Initiativtagarna till det var bland annat den gode Ronny Wedin och ”Team Stordunk”. Fint och bra med ett långlopp för att få igång kroppen. Jag har ju inte tävlat sedan Vasaloppet, så det var verkligen på tiden.

Banan var en småkuperad historia på 4,2 kilometer. Då vi startade på ett ställe och gick i mål på ett annat så blev det tio varv och nästan ytterligare ett halvt dito.

Direkt i starten gick slutsegraren Bruno Dettman upp och drog, vilket gjorde att vi ganska snart blev en grupp på kanske 4-6 personer. Bruno stod för det mesta av dragjobbet, utan att överdriva säkert 70% av loppet. Jag själv kände tidigt att kroppen var bra, men att jag inte hade samma skjuts i grejerna som den starke Bruno.

Klungan decimerandes så sakta allt mer och med uppskattningsvis 4-5 varv kvar så blev jag och Bruno själva i täten. Så länge det gick i marschfart så var det ett ganska behagligt tempo i det stundtals rejäla snöfallet. Men några gånger rycktes det och då fick jag slita rätt mycket.

Med cirka varvet kvar så blir jag rejält avställd i en kort och brant backe som jag i flera varv känt att jag hade det mer kämpigt i än min gode kompanjon för dagen. Målet då var att köra det jag hade hela vägen in i mål och det lyckades. Jag sladdade in som tvåa, 25 sekunder bakom Bruno som i år representerar ungdomslaget i Lager 157 ski team.

Min bror Jonatan var en aning sliten (konstigt vore annars), släppte ganska tidigt, men fick till slut upp ångan och trillade in på en helt okej tredjeplats. ”Det är i mars jag ska vara i form”, hälsar han.

Själv är jag nöjd med dagen. Jag fick ut allt jag hade i kroppen. Grunden är riktigt bra och uthålligheten lika så. Inga problem med kramp eller annat heller. Det jag känner att jag saknar är den här överfarten i ryck, samt bra tryck i korta backar. Dessa två egenskaper besatt jag förr om åren. Kanske jag tappat det på grund av att jag inte tränar för mer traditionell skidåkning och sprint, eller så kanske det är åldern?!

Siffror från dagen:

2,05,32 tävlingstid

43,60 kilometer

20,8 km/h snittfart

168 snittpuls

179 maxpuls

400 höjdmeter

 

 

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here