Premiär för snöintervaller

Idag bet det verkligen i kinderna! Ansiktsmask, tredubbla handskar, värmestrumpor, pjäxöverdrag och varmt underställ gjorde dock att passet kunde genomföras utan att frysa!

Tjena!

Idag har jag kört säsongens första stakintervaller på snö. Kanske en dum dag med tanke på att temperaturen låg på 16 minusgrader, för det är inte bara kroppens tentakler som kan ta stryk av kylan, även luftrören. Jag hade dock som mål att hålla igen, inte stressa och inte flåsa mig sönder och samman. Det lyckades och jag tycker jag fick till ett bra pass!

Uppvärmningen blev strax över 30 minuter på det nu marginellt under två kilometer långa varvet i Bergebo. Sedan jag åkte i helgen har man lagt till en extra backe upp och runt den så kallade ”munken”.

Intervallerna blev:

– 20 minuter (4 min vila)

– 15 minuter (3 min vila)

– 10 minuter (2 min vila)

– 5 minuter (2 min vila)

– 5 x 40” – 20” (2 min vila)

– 5 x 30” – 30”

Jag startade den första intervallen nere på stadion, sedan snurrade jag bara runt, runt på spåret. I vilan mellan intervaller och block så åkte jag långsamt framåt.

Det kändes ändå helt okej, jag snittade 21,0 totalt på alla intervaller, vilket ändå får ses som bra.

Hela passet landade på 2 h 10 min och 38,5 kilometer. Efter att ha tinat upp hemma så blev det också min gluteus-styrka.

Vi hörs!

 

Related Articles

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe