Det är inte ofta jag skejtar. Idag var andra gången denna barmarksperiod. Planen för veckan var att få in skaplig volym i träningen, ur mina mått mätt. Jag har varit lite småsliten och trött. Så istället för att endast springa och staka så ville jag försöka få lite mindre belastning på musklerna, men ändå träna. Så idag fick det bli ett lugnt pass skate. Perfekt med helkroppsarbete och lite genomblödning av muskulaturen. 
Det är lite ovant med skate nu när jag kör det så sällan. Jag har börjat bli rädd för små stenar som ligger längs vägbanan. Kommer ihåg min krasch för ett par år sedan då det tog tvärstopp. Så nu när jag åker skate har jag alltid full koll på vägen framför mig. På klassiska skidor upplever jag inte samma ”tvärstoppskänsla” när jag kör på en småsten, såsom jag gör på just skate. Kanske ovana, eller kanske på grund av att hjulen är smalare och högre på skateskidorna. 
Passet blev en lugn och fin historia. Först lite drygt en halvtimme i Skräddarbacken för att få in lite höjdmeter. Därefter runt vändan: Lindan – Trollebo – Baggbo – Spraxkya – Alderbäcken – Lindan. Sedan avslutade jag den sista halvtimmen i Skräddarbacken, för nya bestigningar av höjdmeter. 
Jag körde på mitt enda par skaterullskidor, vilket är Elpex Composite. Jag kör inte med originalhjulen, utan med en variant som rullar tyngre. Tror att det är deras 3:or. Dom rullar ungefär som mina fyror, om jag får killgissa lite. 
Kändes helt okej i kroppen ändå, så det var skönt. Skramlade ihop 2,30 timmar, 42,14 kilometer och 430 höjdmeter. 
https://adamsteen.se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here