45 minuter bra stakintervaller!

Tjabba!

Idag har jag testat lite gränser, med mig på intervallerna var nämligen Adam Larsson och han körde skate på Marwe 6. Tidigare gånger har jag alltid kört på mina Elpex med fyror fram och treor bak (de jag i princip körde alla pass på förra året), då har vi kunnat hjälpas åt med dragjobbet. Idag så bröt jag en barriär genom att ta mina nya Elpex med fyror bak och treor fram, tänkte att det får bära eller brista. Trots att jag är rätt sliten i stakmusklerna och även mentalt så gav jag det en chans och med facit i handen blev det bra!
Efter en något lägre uppvärmning så satte vi igång med dagens dödskörning, här är siffrorna:

10 minuter – 3,73 kilometer, 30 höjdmeter, 10 fallmeter, 159 snittpuls, 166 maxpuls, 22,3 km/h snittfart

2 minuter vila

8 minuter – 3,28 kilometer, 15 höjdmeter, 30 fallmeter, 159 snittpuls, 169 maxpuls, 24,6 km/h snittfart

2 minuter vila

6 minuter – 2,30 kilometer, 30 höjdmeter, 10 fallmeter, 163 snittpuls, 168 maxpuls, 23,0 km/h snittfart

2 minuter vila

4 minuter – 1,79 kilometer, 10 höjdmeter, 15 fallmeter, 167 snittpuls, 177 maxpuls, 26,5 km/h snittfart(!)

2 minuter vila

2 minuter – 0,82 kilometer, 5 höjdmeter, 0 fallmeter, 168 snittpuls, 177 maxpuls, 24,2 km/h snittfart

3 minuter vila

8 minuter 40″-20″ – 2,37 kilometer, 25 höjdmeter, 0 fallmeter, 167 snittpuls, 178 maxpuls, 17,7 km/h snittfart (inkl nästan stillastående vila)

4 minuter vila

7 minuter 10″-20″ – 2,06 kilometer, 10 höjdmeter, 20 fallmeter, 164 snittpuls, 170 maxpuls, 17,6 km/h snittfart (inkl nästan stillastående vila)

Vi får se om dessa farter duger åt snittgudarna då, troligen inte. Men för oss vanliga dödliga så var det riktigt bra. Känslan var skapligt stabil, lite svårt att komma upp i hög puls, troligen på grund av att jag är rätt sliten i musklerna och för att jag körde på förhållandevis tungt rull. Jag lyckades hänga på Adam på alla utom på de sista intervallerna, alltså 40″-20″ och till viss del 10″-20″. Tanken var att jag skulle få slita idag då mina rullar lite tyngre och det gick vägen. Bitvis var jag på repet, speciellt på platten, hade inte kunnat åka fortare rent rörelsemässigt, perfekt!

På tiominuters-intervallen så tänkte jag till en början att jag tagit mig vatten över huvudet, fick maxa efter alla kurvor och kunde precis gå med till en början, mot slutet av intervallen så kom vi ut på en lång raksträcka med mycket motvind, då hade jag lättare att hänga med.

Under åttaminuters-intervallen så fick Adam en kotte i hjulet och var millimetrar från att ramla, jag kollade att allt gick bra och drog sen vidare med en lucka bakåt, då höll jag faktiskt undan.

På sexminuters-intervallen så  gick jag upp och drog under de sista 90 sekunderna som var lätt uppför från Alderbäcken mot Täkt.

På fyraminuters-intervallen så körde jag i princip allt jag orkade, med 40 sekunder kvar så släppte jag en lucka, men lyckades täppa igen den precis när intervallen var klar.

På tvåminuters-intervallen så fick jag syra i överkroppen, men det var mycket motvind, så jag hängde med ganska kontrollerat i alla fall.

Mycket bra pass hur som helst. Totalt har jag skrapat ihop 130 minuters intervalltid denna veckan, det borde inte göra mig sämre i alla fall.

Nu har jag just ätit omelett och ska ut för att gå en liten sväng, måste stilla abstinensen. 

https://adamsteen.se/
Previous articleFullt ställ idag!
Next articleAvrundat stakveckan

Related Articles

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

2 COMMENTS

  1. Kotte i hjulet alltså…

    Det fick mig att lägga av med rullskidor förra året. Man är ju ingen ungdom längre som 26-åring. Trodde jag brutit alla fingrar på ena handen efter det fallet men det var "bara" en stukning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here