+50 minuter stakintervaller, med impulser!

Tjena mina fans och haters där ute!

Medan många åker runt på dåliga skidspår på diverse ställen i Sverige så försöker undertecknad att göra bra pass på rullskidorna. Visst, det är klart att det är bra att åka skidor och det är ju skidor jag vill bli bra på. Men jag tror att den största anledningen att folk åker skidor är att dom ledsnat på att åka rullskidor för året. Jag har ju inte tränat så överdrivet mycket att jag hunnit ledsna än och då jag endast kör ett pass träning per dag så tycker jag det funkar ypperligt att åka rullskidor än. 
Idag var det ju verkligen fina förhållanden med vindstilla och åtta plusgrader. Det enda negativa var att asfalten var pissblöt, men det gäller att försöka vara nöjd med det lilla. Jag hade nog kunnat köra utan rullskidhandskar idag, men jag orkade aldrig ta av mig dom när jag väl startat.
Efter en uppvärmning på lite drygt tio minuter så satte jag igång med dagens intervaller, upplägget var ganska likt det jag körde den 16:e oktober: intervaller runt min intervallbana i Skräddarbacken, 4 + 3 + 2 + 1 varv. Såhär körde jag mer exakt, inklusive siffror:
4 varv: 21,15 minuter, 7,49 kilometer, 120 höjdmeter, 110 fallmeter, 156 snittpuls, 168 maxpuls, 21,1 km/h snittfart

5 minuter vila, under denna vila körde jag fyra stycken impulser á 18 stavtag (10 sekunder) uppför

3 varv: 15,52 minuter, 5,60 kilometer, 95 höjdmeter, 95 fallmeter, 160 snittpuls, 171 maxpuls, 21,2 km/h snittfart 

4 minuter vila, under denna vila körde jag tre stycken impulser á 18 stavtag (10 sekunder) uppför

2 varv: 10,30 minuter, 3,72 kilometer, 50 höjdmeter, 45 fallmeter, 164 snittpuls, 173 maxpuls, 21,2 km/h snittfart

3 minuter vila, under denna vila körde jag två stycken impulser á 18 stavtag (10 sekunder) uppför

1 varv: 5,00 minuter, 1,87 kilometer, 30 höjdmeter, 30 fallmeter, 171 snittpuls, 176 maxpuls, 22,4 km/h snittfart

1 minut vila och därefter en avslutande impuls på 18 stavtag 

Det blev rätt bara och givande måste jag säga. Det nya var att jag körde impulser under vilan, tror det kan vara bra att experimentera lite, nu fick jag ju ganska hög puls emellanåt i vilan också tack vare dessa impulser. Perfekt! 
Tyckte att det kändes ganska så bra och stabilt idag, pulsen kom upp hyfsat trots träningsvärken sedan gårdagen också. Nu ska det bli riktigt skönt med två dagars vila!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe