6 x 10 minuter stakintervaller

Vägen upp från Vargliden, mot Igeltjärnsvägen

Myrpassage vid Igeltjärn

Tillbaka i träning efter två vilodagar

Godkväll!

Riktigt vintriga förhållanden idag i Bergebo. Fint med snö på träden och mycket uppdragna spår. Tyvärr gick det ganska så tungt i nysnön, men det är inte så mycket att göra åt den saken. Jag hade även varit förutseende och lagt på flytande valla på träningsskidorna och även borstat upp dom för första gången på länge.

Jag började med en längre uppvärmning på dryga timmen där jag bland annat var ner till Vargliden och betade även av sex stycken stegringar.

Efter uppvärmningen så var det dags för intervaller. Dessa kördes både på det 2,5 kilometer långa elljusspåret med konstsnö och ute på Igeltjärnsvägen. Följande blev det idag:

– 10 minuter tröskel

– 10 x 45” – 15”

– 10 minuter tröskel

– 10 x 40” – 20”

– 10 minuter tröskel

– 13 x 30” – 15”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

Svårt att säga hur det kändes. Men jag kom upp i rätt hög puls med ett maxvärde på 180 och snittfarten blev 19,7 km/h. Så det blev nog ett bra pass ändå!

Efter en längre avåkning så kunde jag kassera in tre timmar och 46 kilometer stakning. Hemma så betade jag av min nya variant på maxstyrka.

Fin start på träningsveckan!

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here