6 x 10 minuter stakintervaller

Vägen upp från Vargliden, mot Igeltjärnsvägen

Myrpassage vid Igeltjärn

Tillbaka i träning efter två vilodagar

Godkväll!

Riktigt vintriga förhållanden idag i Bergebo. Fint med snö på träden och mycket uppdragna spår. Tyvärr gick det ganska så tungt i nysnön, men det är inte så mycket att göra åt den saken. Jag hade även varit förutseende och lagt på flytande valla på träningsskidorna och även borstat upp dom för första gången på länge.

Jag började med en längre uppvärmning på dryga timmen där jag bland annat var ner till Vargliden och betade även av sex stycken stegringar.

Efter uppvärmningen så var det dags för intervaller. Dessa kördes både på det 2,5 kilometer långa elljusspåret med konstsnö och ute på Igeltjärnsvägen. Följande blev det idag:

– 10 minuter tröskel

– 10 x 45” – 15”

– 10 minuter tröskel

– 10 x 40” – 20”

– 10 minuter tröskel

– 13 x 30” – 15”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

Svårt att säga hur det kändes. Men jag kom upp i rätt hög puls med ett maxvärde på 180 och snittfarten blev 19,7 km/h. Så det blev nog ett bra pass ändå!

Efter en längre avåkning så kunde jag kassera in tre timmar och 46 kilometer stakning. Hemma så betade jag av min nya variant på maxstyrka.

Fin start på träningsveckan!

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here