60 min hårt med impulser


– 4 x 15 minuter elghufs i Romme i lördags

– 60 min tröskelstak med impulser idag 
Skönt att ha stökat av en mindre dödsperiod! Om ni tycker det rullar tungt med fyror så skulle ni ha åkt på Lugnet idag, fy för bövelen vad tungt det gick. Inte så konstigt kanske när det var gråmulet, fem plusgrader och på eftermiddagen. Spåren var genomblöta. Men tungt före och blöta förhållanden behöver ju inte hindra undertecknad från att köra passet som planerat och det gjorde det inte heller. 
Efter en uppvärmning på femton minuter så brände jag av passet enligt plan: 60 minuter tröskel (eller hårt tempo utan att maxa), med en impuls var sjätte minut. Siffror: 18,78 kilometer, 164 snittpuls och173 maxpuls. Inga rakethastigheter som ni märker, men jag fick ta i och kroppen kändes okej i alla fall. 
Inför sådana här pass så brukar jag ladda med watt warm up och en koffeintablett, mest för att jag ska få lite högre puls och bli lite alertare rent mentalt.
När jag var klar med min intervall så åkte jag lugnt i ytterligare en kvart, för att totalt få ihop 90 minuters skidåkning. När det var klart så kastade jag mig av spåret så fort det bara var möjligt. Det är toppenbra att kunna åka skidor när det ser ut som det gör ute, men det är oerhört tråkigt tycker jag och jag är ganska övertygad om att rullskidåkningen ger minst lika mycket i en tid till. Planen är att åka skidor omkring en gång i veckan på denna slinga, mer än så har jag inte tid eller lust till. 

https://adamsteen.se/
Previous articleWatt och träning
Next articleBråda dagar

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

2 COMMENTS

  1. Hej, var det som vanligt mycket småsten i snöbädden på lugnet?, borde vara ett minimikrav att maskinförarna åker skidor regelbundet men det är ju kommunal verksamhet så det är nog för mycket begärt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe