60 minuter med impulser

Ser väldigt imponerad ut över det KONSTANTA REGNANDET 24/7 365! När fan får vi sol och värme? Är det inte stormvindar så är det spöregn, eller såklart en kombination. 

Hej!

Det blev visst någon form av intervallvecka detta. Något måste jag ju hitta på för att tänka på annat än det miserabla vädret. Kan ni som önskar regn lägga av med det nu? Det räcker. Vi har fattat vad ni vill nu.

Jag tog fram en gammal klassiker ur rockärmen idag när det kommer till träningspass, nämligen 60 minuter i ett svep, med impulser.

Återigen hade jag svårt att komma ut i tid, men det hela drogs ut än mer då jag fick vända i dörren vid tre tillfällen då vädret gick från sol till spöregn. Jag växlade mellan bar överkropp, linne och t-shirt totalt sex gånger. Det slutade med t-shirt och det var nog tur det, för jag höll stundtals på att frysa ihjäl. Okej, sista gången för idag: ge mig sol och värme, nu!!

Sjuk i huvudet som jag är så vill jag såklart ha lite mängd i passet när tillfälle ges, så jag började med 80 minuter uppvärmning innan den långa intervallen satte fart.

Intervallen startades vid botten av Brusala-backen för att sedan gå via: Vallmora – Kullerbacken – Smedsbo – Riksväg 293 till Falun och toppen av Gamla berget där jag vände – Riksväg 293 tillbaka – Stråtenbo.

Upplägget var 60 minuter utan stopp, jag började med en impuls och därefter ytterligare en var 6:e minut. Varje impuls var på 15 stavtag vardera. Mina första för detta träningsår. Resultatet av dessa var nog mest att jag tog i mer och blev tröttare.

Till en början av intervallen kändes det segt, jag frös, det gick tungt i den regnvåta asfalten och hjärtat slog knappt. Men efter några minuter och impulser så växte jag in i det och det började kännas okej åtminstone. Resultatet på den hårda timmen blev 21,01 kilometer, 220 höjdmeter och fallmeter, 163 snittpuls och 176 maxpuls. Skapligt ändå efter förutsättningarna!

Med en hyfsat lång nedvarvning så landade det hela på 3 h 15 min och 57,5 kilometer. Jag nöjde mig dock inte där, utan jag betade även av mitt maxstyrkepass.

Tack för idag!

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here