60 tuffa stakminuter, med impulser

Tjena!
Idag har jag fått slita vill jag lova, känslan var inte bra, men det fanns ändå någon form av tryck i åkningen och en hyfsad grundfart ändå. 
Jag värmde upp i 15 minuter, sedan brände jag av en 60 minuter lång intervall i högt tempo. Samma upplägg och samma bana som den 2:a juli. Banan är förhållandevis platt till en början ute på fälten omkring Lindan, sedan avslutar jag med en fyra kilometer lång (mer eller mindre ihållande) stigning upp till toppen av Skräddarbacken. Idag hann jag även över krönet och förbi elljusspåret en bit. Jag försökte minnas mellantider vid diverse punkter, men det visade sig att jag glömt i princip allt. Nu efteråt så ser jag via mina segment på Strava att jag till en början tappade mot den gången, men tog in och åkte ifrån mot slutet. Det var en skön känsla, men det satt långt inne! Jag brukar ju gilla värme, men idag var det fan sjukt varmt och slitsamt. Jag brukar inte dricka något under dessa 60 minuter, vilket jag inte heller gjorde idag, men det hade nog varit smart med vätskesystem och sportdryck. Efter avklarad intervall så var jag sjukt slut, hade tuppskinn och svettades som en galning. Avåkningen på 15 minuter var allt annat än trevlig.. 
Siffrorna från dagens intervall blev: 60 minuter prick, 21,27 kilometer, 195 höjdmeter, 130 fallmeter, 177 snittpuls, 186 maxpuls. Körde givetvis på mina Elpexfyror. Startade med en impuls och körde sedan tio till längs intervallen, var sjätte minut och 12 stavtag per spurt. Dessa jävlar gör riktigt ont, tanken är att försöka efterlikna tävlingar och ryck, men också en liten del för snabbheten. Jag håller samma fart innan och efter impulsen, så man får inte maska något, inte ens en sekund.
Efter passet så var jag sänkt ett tag, nästan svimfärdig. Men jag repade mig efter en stunds stillasittande + vatten med salt i. 
Nu har Amanda dragit iväg på rullskidorna mot vår sommarstuga. Jag ska äta lunch, packa med mig hela konkarongen och sedan hämta upp henne på vägen. 
Hörs, hej!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here