65 minuter i Lidingöintensitet

Tja!

Under fem timmars sömn i natt och sedan tio korv med bröd till lunch. Detta inlägg skulle kunna fortsätta i negativ anda då jag hade en plan om att springa fort och ganska länge. Men det gick över förväntan faktiskt!

Jag sprang till Mellsta med omväg, så jag fick ihop 5 kilometer på strax under 25 minuter. Sedan blev det ett lite hårdare inslag. Planen var att springa i lite över 60 minuter och runt på de fina banorna där uppe.

Ett varv runt 7,5:an, ett varv runt 5:an (sprang som de senaste gångerna fel på slutet och missade cirka en kilometer), ett varv runt 2,5:an och ett varv runt yttervarvet. Det blev totalt 65 minuter, 15,45 kilometer (4,12 min/km), 285 höjdmeter, 275 fallmeter, 167 snittpuls och 175 maxpuls.

Underlaget och kuperingen skulle jag säga är något långsammare än Lidingöloppet. Flera ställen är det så svårsprunget (för mig iaf) att jag inte törs släppa på för fullt. Hade mest ett mål med att springa slut benen och få en fin genomkörare. Det lyckades och jag är nöjd med passet! Känslan är dock fortsatt dålig, både när jag tar i och när jag springer lugnt. Men det går ändå i hyfsad fart.

Jag avslutade med 30 minuter lugnt. Passade då på att hitta den rätta vägen på slutet av 5:an. Det är en skarp vänstersväng som jag missat och istället kommit in på den röda 2,5:an. Fint att ha kollat upp det!

Passet blev totalt två timmar och jag hann 26,2 kilometer. Sprang i mina Speedgoat 4, vilket inte är de snabbaste kanske, men det är ju träning.

Vad gäller mina småskador så kände jag av löparknät lite från och till, samt höftböjaren också. Får se hur det artar sig framgent. Det gäller att försöka balansera på marginalen nu, men samtidigt inte chansa för mycket.

Körde även TRX hemma igen, så har jag stökat undan det också för resten av veckan.

 

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here