6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Riktigt nöjd över dagen

Sista utförslöpan innan den efterlängtade målgången

Resultat Bessemerloppet 2024, alla resultat hittar ni här.

Tjena!

Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk!

Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både jag och broder Jonatan ett par äldre svarta DP sprint till dagens vapen. Vi hade väldigt bra skidor under hela loppet, det jag vet är att vi använde Maplus nya cold-valla med Christer Anderssons LJ02-slip.

Starten gick och jag fick ligga precis allt jag orkade i 2-3 kilometer med en liten lucka fram till framförvarande åkare, låg omkring 12:e plats och tänkte att loppet är kört, det kommer aldrig gå. Fick höra efteråt att den slutliga trean Marcus Johansson hade startat som om det vore en sprintprolog, inte undra på att jag hade blodsmak!

Efter den tuffa starten lugnade farten ned sig en aning och jag kände att det började bli kontrollerat. Vi var cirka 12-13 personer i klungan då. Tempot enligt mig var ganska högt hela tiden och på slutet av det 17 kilometer långa varvet så är det ett gäng korta och branta backar som ska avverkas. I dessa backar blev det körning inför spurtpriset i den första varvningen. På något vänster lyckas jag grisa mig med, medan Jone tyvärr får släppa några retliga sekunder.

På det andra varvet fortsätter tempot att vara ganska hyfsat, för att sedan bli körning i de branta backarna igen. Även här lyckades jag gå med utan att gå mig helt sprängd.

I början av det tredje och sista varvet så kör Bruno Dettman ett riktigt dödsryck på säkert en minut, jag hänger som en snorkråka som siste man i den tio man stora klungan. Tack och lov slår tempot av en aning och jag kan återigen gå med kontrollerat.

Under den kuperade sista delen av varvet blir det en rejäl körning igen och jag tappar några sekunder på de tre främsta, dock med i rygg på övriga och dessutom lyckas jag skaka av mig två från klungan. I sista svängen kör tyvärr två killar fel (Albin och Hjalmar?), jag passerar Leo Svahn och går in på upploppet som femma, blir tyvärr nerspurtad av Leo och kommer i mål som en mycket nöjd sexa! Dessutom som segrare i H40-klassen med sju minuter, en klass som dessutom hade SM-status, lite kul, även om jag inte bryr mig speciellt om veteran-tävlingar. Även Jonatan vann sin klass H35.

Siffrorna från klockan:

2,08,32 timmar

52,47 kilometer

168 snittpuls

181 maxpuls

475 höjd- och fallmeter

247 watt normaliserad

 

Pontus Nordström tillsammans med tre guldmedaljörer från dagen då även hans pappa Ulf Nordström sopade hem H55

Efter loppet åkte vi till Gävle sjukhus för att hälsa på Pontus Nordström som låg på hjärtavdelningen efter att ha fått problem med hjärtrusningar den senaste tiden. Han var vid gott mod och vi håller tummarna för god bättring inom kort!

 

Vloggen från dagen är uppe för medlemmar nu!

Previous article90 minuter
Next articleKvällsrunda skate

Related Articles

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

”Långpass-intervaller” på löpbandet

Tjena! Imorgon kväll klockan 21:00 är planen att sända live på Youtube, häng med, ställ frågor och umgås! Ja, då har jag inte mycket kvar till...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here