Mitt livs längsta rullskidpass!

Nöjda och glada efter en heldag längs vägarna

Dagens enda bekymmer var Simons handrem som gick av halvvägs in i passet, men det löstes med lite uppfinningsrikedom, en del av ett skosnöre och tejp

Godkväll!

För en tid sedan så frågade Simon mig om jag ville vara med på ett riktigt långpass denna dag. Han vet väl att jag är så pass galen att jag sällan tackar nej till en sådan möjlighet.

Uppstingning 06,15 imorse, frukost, påklädning, sedan bil till Falun för att lämna av Alfons hos mina föräldrar och därefter samling vid Simon klockan 08,00.

Planen innan var sju timmar och gärna över 13,3 mil (19 km/h). Vi drog iväg från Falun och åkte följande vända (en variant av väggenrundan): Grycksbo- Bjursås – Sörskog – Ingels – Rättvik – Tällberg – Leksand – Insjön – Rexbo – Smedsbo- Falun. En nätt liten tur på 134,6 kilometer och sju timmar.

När det kommer till material så hade ju Simon av sin rem, men det löste sig till slut. Tacksam över att jag själv bytte remmar och handtag nyligen. Jag åkte på Elpex 3 och Simon på Swenor 3. Mina rullar en aning bättre.

Det blev ett matstopp i Insjön, vid Hjultorgets köpcentrum. Smakade mumma med en baguett efter 89 kilometer åkta där. Fram hit hade jag känt mig pigg i hela kroppen. Men därefter fick jag det lite tyngre i armarna när vi åkte den skrovliga och för tillfället blöta asfalten mot Rexbo. Det blev dock aldrig värre än att armarna var trötta, i övrigt kände jag mig pigg. Sällskapet i form av Simon verkade oberörd och precis som jag så slog han personbästa i längd och tid på rullskidor idag!

Kul och fostrande med ett rejält långpass! Nu har jag redan samlat ihop över nio timmar på två pass, planen är att få ihop 20 timmar denna sista lediga vecka, det ska nog inte bli några större problem!

 

Related Articles

KATASTROFAL (tränings)VECKA och VLOGG!?

  Här kommer veckans vlogg! Tror ni jag klarade mig ifrån träning under hela veckan, eller blev abstinensen för stor?! _____ Bli medlem i kanalen för att få...

Rotat igång det nya träningsåret med två löpningar

Tjena! Sedan sent igår kväll finns en ny vlogg ute för medlemmar, (bli medlem du också för 29 kronor per månad och stötta kanalen), den...

Välbehövlig viloperiod

Hej på er! Japp, då är träningsåret 2023-2024 avslutat och det landade på 800 timmar och 15 minuter, vilket jag konstaterade redan efter förra fredagens...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here