8:a Craft Ski Marathon 2024

Foto: Erik Thiberg, skidpropaganda

Två bröder efter målgång

Sliter in mot varvningen

Dagens resultat. Kompletta resultatlistan för Craft Ski Marathon 2024 hittar ni här

Hej!

Om ni vill se hela livesändningen från Craft Ski Marathon 2024 klicka här.

Jag håller på att försöka göra klar min vlogg från veckan och med dagens lopp som höjdpunkt. Kommer förhoppningsvis ut ikväll för medlemmar och på tisdag för resten!

Av anledningen ovan så blir det bara en snabbare race report här på bloggen, vloggen får agera dragplåster.

Jag och min bror åkte gemensamt upp till Orsa Grönklitt idag. Med oss hade vi fyra par skidor som pappa vallat upp och två par som vi lånat av Truls Gisselman, eller hans far Magnus som driver Twinrill, vilket är olika rillar och skidvallor av toppen-kvalitet! Vi började med att testa ut de bästa skidorna för dagen och valet föll på följande:

– Jonatan valde en Rossignol-skida som pappa vallat upp med maplus nya cold-valla

– Jag valde Truls Fischer DP sprint med twinrill-vallan på. Stort tack för det! Hade riktigt fina skidor!

Våra skidor gled lika på testet innan, de övriga fyra paren var något sämre.

Efter skidtesterna så värmde vi upp en kortis, för att sedan dra till bilen där vi ”nervade” på oss nummerlapp, coxa-bälten och förberedde oss för tävling. Båda var riktigt nervösa innan.

Vädret för dagen var tre minusgrader och ett konstant snöande. Så vi misstänkte innan att det skulle bli stora klungor. När starten går kommer jag iväg okej, men märker snabbt att jag inte har något tryck alls när det går fort till en början. Det kör om folk till höger och vänster. Efter några kilometer är jag nere på en placering kring 30. Känner mig precis som jag skvallrade om igår seg, lama muskler och lätt krampkänning i armar och ena vaden. Tänker tidigt att detta kommer gå åt helvete!

Efter några kilometer kommer en första liten backe upp runt Stormon, jag väljer att gå utanför spåren och plockar en del placeringar. Märker också i efterföljande utförslöpa att jag har bra skidor.

Varvet rullar på och det går oftast hyfsat lugnt, med några småryck här och där. Men det gäller hela tiden att vara på tårna så att man inte tappar för många placeringar. Med några kilometer kvar av det 21 kilometer långa varvet kommer det en hyfsat rejäl stigning, här förstår jag att det kommer bli körning, vilket det också blir. Lyckas krångla mig om folk och kommer precis ikapp tätklungan på cirka tio man innan varvningen. Vid varvning är det ett spurtpris, jag tappar några retfulla sekunder igen och hamnar i en andraklunga med Ossian Rosenberg och Kalle Georgsson.

I början av varv två jagar vi tätklungan, ibland är vi sjukt nära, för att sedan tappa några sekunder till när herrarna i spets gör sina dödsryck. Halvvägs in på det sista varvet kommer vi dock ikapp klungan igen. Därefter bjuds det på en period med väldigt lugn åkning så det bjuds in allt mer åkare till tätklungan. Det var nog närmare 30 personer igen innan den sista tuffa stigningen.

Återigen blir det hårdkörning i långbacken. Jag lyckas skaka av mig de flesta från den stora klungan, men tappar några sekunder här och där på de sju som är före mig hela vägen till mål. Tycker ändå att det biter hyfsat för mig, vilket var glädjande. Med cirka två kilometer kvar vänder jag mig om och noterar att den slutliga nian Albin Andersson ligger farligt nära. Jag ger det jag har hela vägen in i mål, de sista två backarna var sjukt jobbiga och mina armar hade inte mycket krut kvar. Men jag tog mig i mål nöjd på en åttondeplats i det fina startfältet, så bra trodde jag inte att det skulle gå innan! Inte heller till en början av loppet när kroppen kändes piss och det var en sinnessjuk stor klunga. Så jag är verkligen nöjd!

Siffror från klockan:

1,51,33 timmar

39,8 kilometer

21,4 km/h snittfart

168 snittpuls

181 maxpuls

370 höjdmeter

228 watt, normaliserad

Previous article90 minuter skate
Next articleMåndagsjoggen™

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here