”Försiktiga” intervaller i kylan

Idag fick jag damma av balaclavan!

Fin solnedgång fick jag bevittna än en gång

Som sagt

Tjena!

Jodå, här är allt sig likt. Det är så kallt att varenda jävla atom står still. Men inte fan hindrar det mig från att veva ut på skidorna likt den dåre jag är.

Jag begav mig till Bergebo och startade passet. Timjägare som jag är så blev det dryga timmen i uppvärmning. Måste passa på såhär i lediga tider. Snart är det dags för jobb och riktiga tävlingar, då kan man inte få ha såhär kul längre.

Efter uppvärmningen så gick jag in några minuter i värmestugan för att få just värme och förbereda det sista inför intervallerna.

De intervaller som stod på schemat var:

– 5 minuter tröskel

– 6 x (1 min hårt / 3 min tröskel / 1 min hårt)

– 5 minuter tröskel

(2,5 minuter vila)

Då temperaturen stod på -16 när passet startade och -18 när jag äntligen var klar så tog jag det försiktigt både på trösklarna och de  hårdare bitarna. Så försiktigt man nu kan göra såklart. Men målet var att inte flåsa för mycket, för att spara på mina stackars luftrör. Lyckades rätt bra med det då maxpulsen landade på 169 slag/minut, jag fick ändå fin belastning på musklerna. Det kärva föret satte såklart käppar i hjulen för snittfarten som landade på 20,1 km/h över alla intervaller.

Med nedvarvningen inräknat landade passet på 2 h 40 min och 40,6 kilometer. Jag avslutade träningen hemma med en kortare variant av min kettlebell-styrka.

Related Articles

Simons KALASRACE 2024

Ny vecka, ny vlogg. Det har tränats även denna vecka, vad annars. Kolla in vloggen för att få er ett gott skratt. Har även tävlat 5 kilometer löpning...

Två pass löpning

Hej! Gasa på lite nu med prenumerationer, delning, grillningar, kommentarer och så vidare på min vlogg är ni snälla! Idag har jag sprungit två gånger: 1. Del...

52,6 kilometer stakning

Tjena! Nu finns veckans vlogg ute för medlemmar, släpps på tisdag 16:30 som vanligt för resten. Passa på att stötta mig och vloggen genom att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here