Pontus Nordström och jag strax efter målgång
Jag, Jonatan Steen och Pontus
Resultat Bessemerloppet 2022. Resten finns här.

Hej.

Sådär, äntligen så hade jag bra kropp och känsla. För första gången denna säsong så stämde det! Kropp, skalle, skidor (samma par DP sprint som alla lopp i år, vi har inte ens testat skidorna innan start, bara ställt oss på och kört) och allt var äntligen på topp. Sent ska syndaren vakna.

Jag kom iväg bra i starten, något avvaktande ett tag innan Joel Andersson och Andreas Svensson stampade på. Jag lyckades gå med dessa två och vi bildade en tättrrio.

Inför varvningen efter två varv så var det ett spurtpris. När mina medtävlande började köra någon kilometer innan det så fick jag släppa direkt. Jag lyckades dock gå ikapp grabbarna igen efter varvningen, därefter kom även Pontus och Konrad ikapp.

Kroppen kändes bra hela vägen, men jag har inte det där fartomslaget som främst Andreas Svensson och Joel Andersson hade, det var mest därför jag fick släppa på slutet av varv fyra och hamnade då tillsammans med Pontus Nordström.

På sista varvet turades jag och Pontus om att dra. Pontus ryckte rejält i de två sista backarna, jag lyckades komma tillbaka, gå förbi en stund innan upploppet och därefter bli passerad igen. Men jag gick i mål som en riktigt nöjd fyra ändå! Skönt att kroppen äntligen vill spela på lag.

Konstigt nog så känner jag en tomhet nu efter loppet, vilket jag gjorde förra helgen också. Tycker det mesta bara känns uppgivet och tråkigt. Ångest inför att jobba imorgon, tycker det mesta i mitt liv bara känns så tråkigt. Jag skulle vilja ha något kul i mitt liv igen.. Livslusten är som bortblåst, trots att inte något speciellt hänt.

Siffror från loppet:

1,57,09 timmar

47,81 kilometer

24,5 km/h snittfart

169 snittpuls

183 maxpuls

243 snittwatt

2 COMMENTS

  1. Bra kört Adam! Vasan närmar sig, hur laddar ni/du upp inför Vasan? Laddar du med typ carboloader eller käkar du bara som vanligt? Mycket vatten sista veckan? Hur skiljer sig uppladdningen träningsmässigt och intag av kolhydrater inför Vasan jämför med typ det här loppet?

    • Tack! Yes! Jag ska försöka att inte göra för allvarligt, äta lite mer, men inte överdriva, samt dra ner lite extra på träningen under de sista tio dagarna. Inte krångla till det för mycket 🙂 Så förhoppningsvis skiljer det inte så mycket, även om jag har en tendens till att överta ju mer nervös jag blir 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here