Fest på min balkong


Godkväll!

Efter två vilodagar så var det dags att kliva rakt in i hetluften igen. Bestämde mig för att även denna onsdag köra ute på balkongen, precis som förra veckan. Planen var att köra något mindre i totaltid och marginellt hårdare.

Upplägget som följer:

Skierg började jag med, och som vanligt körde jag tio minuter i sub 2,00-tempo med 20 snabba drag vid minut fyra och nio. Sedan intervallerna då:

De tre stycken treminutersintervaller jag började med hade upplägget: första minuten sub 1,40 – andra minuten sub 1,50 – tredje minuten sub 1,40. I övrigt var det bara full gas, nästan åtminstone. Fina tider och okej känsla. Lite ringrostig till en början efter den långa vilan. Hela passet hit kördes på motstånd 8.

Avslutningen blev tio nya minuter i sub 2,00-tempo, men på motstånd 5 och med målet att ligga på 60 eller högre i frekvens, för att få upp rörelsemönstret utan att belasta musklerna för mycket.

Del två blev löpband (skräll va?!):

Här körde jag en sedvanlig upp- och nedvarvning på tio minuter @ 15 km/h och 0% lutning. Under uppvärmningen blev det också 3 x 20”-20” @ 20 km/h, 0%, för att väcka igång benen.

Intervallerna:

– 3’ @ 19,6 km/h, 0% + 2’ @ 19,7 km/h, 0%
– 3 x 60”-30” @ 20 km/h, 1%
– 4’ @ 12,1 km/h, 10% + 3’ @ 12,2 km/h, 10%

Det blev tufft, men hyfsad kontroll. Småont i hälsenan till en början, men det gav sig som tur är.

Hela kalaset avslutades med 400 repetitioner av mina gluteusövningar och 200 stycken repetioner kettlebell. Något mindre än vanligt med andra ord, för att försöka få till någon form av tapering inför Vasaloppet.

Vi hörs!

Related Articles

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Tjena! Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe