Årets första pass (och vlogg)

Hej hej!

In och blåtitta på min senaste vlogg nu då! Hoho, vakna!!

Årets första dag bjöd på årets första pass. Allt i sin ordning. Skönt att jul och nyår är över nu. Igår på nyårsafton satt jag hemma i min ensamhet, precis som förra året. I en tyst protest gick jag till sängs med mina öronproppar och höll för öronen vid tolvslaget.

Idag vaknade jag med en ganska mör kropp efter bataljerna i Orsa Grönklitt och på Lugnet. Fjärde natten i rad där jag hade svårt att sova. Tjoho!

Dagens träningspass blev enbart lugnt med mina skateskidor. Jag tycker skate är en ganska skön träningsform för återhämtning av trötta muskler. Man får använda hela kroppen och det går att åka avslappnat uppför på ett annat sätt än i stakning eller klassiskt.

Passet var förlagt i Bergebo och jag tog mig två varv runt ”min bana” som är ungefär: Elljusspåret – Igeltjärnsvägen- Vargliden (vändning) – Igeltjärnsvägen- Elljusfemman – Medväga (vändning.

Tråkigt nog är det ännu inte draget för skate ned till Vargliden, så man blir tvungen att skejta i lössnön emellan de klassiska spåren. Dessutom får man aldrig ha skidspåren i fred ned till Medväga, alltid ska det vara fullt med spår från flanörer, idag såg jag också en dåre som gick mitt i spåret. Ofta (men inte idag) ska dårarna som promenerar vara glada och heja på en också, de är liksom helt omedvetna om att de begår en dödssynd när de målmedvetet spatserar fram längs oss skidåkares packade vita guld. Dessa personer förtjänar en snigel på ögat.

Passet landade på tre timmar prick och 44,5 kilometer. Imorgon väntar vilodag! Glöm inte vloggen nu och att prenumerera på kanalen!

Related Articles

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

Skate och skitväder

Hej! Dagens träningspass bjöd på 4-5 plusgrader och stormvindar. Kul väder. Varenda. Jävla. Dag. När hade vi fint väder senast här? Har det ens hänt? Jag...

Måndagslöpning på en torsdag

Tjena! Det är ingen ordning här. Jag tog och sprang min vanliga måndagsrunda idag torsdag. Men det var den tiden som fanns innan jag skulle...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here