Landsvägscykel är bland det bästa jag vet

Tja!

Äntligen ett pass på över fem timmar. Cykel blev dagens vapen. Jag tog mig runt min favoritvända som ser ut såhär på kartan:

Jag kände mig ganska pigg idag. Men med en ganska låg fart inledningsvis, vilket fick mig att fundera på om jag blivit rejält mycket sämre över en natt. Det visade sig dock att jag återigen hade naturens krafter i form av motvind emot mig. Det slår då aldrig fel. Idag var det riktigt slitsamt och kämpigt hela vägen till Hjortnäs, strax innan Leksand, där började jag få lite bättre vindar. Så de första 3,5 h kändes det som att jag åkte med båda bromsarna i.

Strax innan Sörskog, med den fruktade Baggbo-backen i benen

Enda stoppet blev i Rättvik, där fyllde jag den ena flaskan som var halvdrucken och slog en pink. Jag drack totalt 1,25 liter under turen och klämde två gels.

Fin vy ut över Siljan, under dagens enda stopp

Jag började bli lite krokig och med en begynnande känsla av grisben strax innan Djura, med cirka en timme kvar. Där tog jag dagens andra gel. Det i kombination med medvind de sista cirka 45 minuterna fick fart på mig och energin återvände.

Det hela landade på 5 h 10 min och 161,1 kilometer. Fin dag! Nu ska jag tvätta cykeln och därefter beta av några TRX-övningar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here