6 x 10 minuter – med stavtrubbel

Tjena alla fredagsfirare!

Idag har jag smällt av ett fint intervallpass må ni tro!

Jag värmde upp i strax över 30 minuter, startade sedan intervallerna precis efter tågövergången mellan typ Pusselbo och Lennheden. Körde på en av mina favoritvägar för intervaller med andra ord. På fötterna som vanligt Elpex III när det vankas intervaller.

Upplägget var 6 x 10 minuter, med 2 minuter lugn åkning mellan varje. Jag körde tre stycken bortåt och lika många hemåt. Enda skillnaden var att jag i vilan mellan alla intervaller körde bortåt, för att undvika att komma vid tågövergången och tappa viktig snittfart på den sista intervallen.

På hemvägen från jobbet haglade det så pass mycket att jag inte såg marken. När jag stack ut på träning så var det solsken igen. Givetvis bjöds jag på regnskurar under intervallerna och motvind i båda riktningarna. Det samtidigt som jag trängdes med hela Mellansveriges bilpark längs vägen där, galen trafik idag.

Jag hade bestämt mig för att klara 24 km/h i snittfart idag, kosta vad det kosta ville. 24 km/h betyder 4 kilometer per intervall. På ditvägen så hade jag i ordning: 3,80, 4,14 och 4,00 kilometer. God chans på att klara snittet alltså.

På hemvägen så märkte jag att det var något fel med den ena spetsen, den tog dåligt. Jag kände mellan intervallerna att en flisa försvunnit ur metallen. Skit samma, jag skulle ha mina 24 km/h. Kämpade på väl och kunde hamra in 4,12, 3,92 och 4,10 kilometer på de tre sista intervallerna, vilket gav mig en total längd, tillika snittfart på 24,08! Där satt den.

Det kändes väl varken bra eller dåligt idag heller. Störde mig mest (som alltid) på yttre betingelser. Men det blev ju bra till slut och jag blev återigen trött. Kalaset landade på 2 h 30 min och 50,3 kilometer. Träningen avslutades med 300 reps med min kettlebell och gummiband.

Problemet med spetsen trodde jag att det bara var att slipa bort, vilket det också var. Men jag märkte att hela spetsen satt löst i den här svarta hylsan som Leki-stavarna har. Trodde först det var spetsen som blivit dålig i plasten, men det visade sig att gängen blivit förstörd på hylsan. Inte så konstigt egentligen då jag haft samma par stavar sedan hösten 2017! Jag värmde av hylsan på båda stavarna för att byta och såg då att den ena staven spruckit längst ner. Ridå. Dock var det inte någon rejäl skada, efter att ha funderat länge och väl så fick jag en idé.  Jag sågade av en bult/skruv som passade precis inne i staven, skruvade i och limmade fast den på båda stavarna, därefter limmade jag på hylsan med spets igen. Vi håller tummarna för att det håller! Synd att jag glömde ta bild på min fina uppfinning, insåg jag såhär i efterhand, det återstår dock att se hur snillrik den var.

Trevlig kväll på er!

Related Articles

Återkomsten™

Tjena! Läs om mina senaste inköp på min andra blogg först! Äntligen, äntligen så har jag tränat. Eller jag har faktiskt tjuvstartat redan innan idag då...

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe