Halvvägs in i passet, närmast gråtfärdig av den ständiga motvinden, men lycklig omedveten om kommande jävelskap

Hej.

Tre nya timmar och 54,6 kilometer stakning på Swenor 4. Jag var ganska seg i början på passet idag och det var som vanligt rak motstorm.

Jag åkte en vända som följer: Domnarvet – Ornäs – Aspeboda – Olsbacka – Källviken – Falun – riksväg 293 – Kvarnsveden – hem. En fin gammal favoritrunda. Nu har det dock flera grusavsnitt mellan Aspeboda och Olsbacka, så den vändan är ju bara att glömma för några månader, eller år framåt, det tar ju sådan fruktansvärd tid att bli klar med vägarna för dessa personer alltså. Det blir bara färre och färre vägar som är åkbara, snart har jag bara balkongen kvar..

En stav som är av. Det är kul nästan jämt.

Planen för dagen var just tre timmar, med tio impulser under den sista timmen. Den första impulsen skulle jag dra till precis innan toppen på Gamla Berget, på väg ut ur Falun. Tre stavtag hann jag med innan min lagade stav gick i två delar. Så var det med det. Efter några minuters funderande så testade jag att linda en plastpåse runt staven och därefter sätta dit enbart spetsen, det fungerade kanon! Dock så vågade jag inte köra impulser, ifall skiten skulle gå sönder igen, istället blev det tio stycken fartökningar på 20 stavtag vardera, i lite över tävlingsfart.

Givetvis var det motvind även på hemvägen. Folk tror nog att jag skämtar eller överdriver. Men tyvärr så gör jag inte det..

Staven som gick av går att använda, men tyvärr blir den 3-4 centimeter för kort. Så jag får använda mina träningsstavar från vintern nu. Det funkar det också. Staven som gick av idag har varit med på alla rullskidpass sedan sommaren 2017, så det är inget fel på kvalitén på Leki! Tyvärr verkar jag inte få mer stavar, så jag får hålla tillgodo med det jag har.

Inget fel på uppfinningsrikedomen i alla fall!

Det blev en bra träningsvecka igen på 17 h 25 min och 371,4 kilometer, något dopad sträcka från gårdagens cykelpass.

Ha det bra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here