Benzen är i storform, träningsläget och lite börs

Hejsan!

Igår så fick jag äntligen av mig den tunga och blöta ångestfilten i form av det här med Benzen. Vi kontrollbesiktigade den och den gick igenom utan anmärkningar, boom! Besiktningsmannen sa att det var en fin bil också. Därefter så bytte jag (japp, utan hjälp) till sommardäck och sedan tankade jag upp den (billigt med diesel såhär års). Jag avslutade kalaset med att tvätta den, både in- och utvändigt. Skönt att få bort all gammal skit, asfalt, flygrost och annat. Dessutom så passade jag på att byta till textilmattorna för att få en mer vardagsrumskänsla i Benzen. Så. Jäkla. Skönt! Nu känns det i alla fall lite mer okej att betala skatten till bilen (och sossarna), innan när den inte var färdigbesiktigad så kändes det jobbigare än någonsin. Nu kan jag förhoppningsvis sova lite mer gott om natten. Framöver väntar det årliga olje- och oljefilterbytet. Det känns betydligt mindre drygt än det andra vi nyss gjort. 

Två bilder på mini-mannen också. Alfons var så trött innan löpningen under gårdagen så han gick och la sig vid ytterdörren. Söt. 
Idag så är jag åter på förvärvsarbetet. Skönt med lite vardag igen och skönt att få lufta cykel samt cykelbenen. Jag tar även en vilodag idag, efter ett antal dagar i rad med träning. Vi tar träningen som den kommer nu en tid till, jag försöker få in lite löpning, högintensivt och styrka dock, för att underhålla systemen. Tror det räcker och att det behövs för det mentala, men även för motivationen. 
Börs
Det trillade in lite utdelning från Telia idag, kul med utdelningarna som växer. Kommer återinvestera en liten del i samma bolag och resten till att betala av värdepapperslånet. Börsen har ju fortsatt gå oroväckande bra alltså. Ångrar nästan att jag inte klev in med mer i Swedbank, men det är lätt att vara efterklok och än så kan det ju faktiskt gå ner igen, så det kanske var bra ändå. 
När det kommer till sparande så tycker jag ju mest om aktier, men jag har en väldigt liten del i fonder också. Förr hade jag allt sparande i fonder. Nu så äger jag de tre billiga indexfonderna från Avanza: Zero, Global och Emerging markets (tillväxtmarknad). Dessutom så har jag Didner & Gerges småbolagsfond, samt den ganska nya fonden Core Ny Teknik A. De två sistnämnda har lite högre avgift då det är aktivt förvaltade fonder, men jag tänker att dom kan vara värda det. 
Vi sparar även hela barnbidraget. Den ena halvan går direkt till Alfons, där köper jag ovanstående fonder, samt en del aktier, mest investmentbolag. Den andra halvan sparar vi till oss själva i något vi kallar för ”semesterspar” där har vi delat upp det i två fonder: Avanza Zero och Global. 
De senaste två åren cirka så har jag även hjälpt Amanda med hennes aktieköp och sparande. Jag försöker förgäves få henne intresserad av börsen också, men det är lite tungrott. Dock så är hon intresserad av att få bra avkastning. Förra året så gick hon faktiskt plus med någon procent, trots att index hamnade på minus. 
Jag har börjat prenumerera på både morgonrapporten från IG  för att läsa om börsläget och även en del nya poddar för att bli än mer påläst i ämnet. Skoj som tusan! 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

2 COMMENTS

  1. Tidigare pratade du om porsche, var det mest drömmar?, en macan vore väl passande på många sätt!?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here