Cyklat en halv dag

Hej på er!

Denna soliga, varma, fina och såklart blåsiga dag har jag cyklat en stor del av. Jag stack iväg strax efter klockan 09,30 för att beta av mina planerade fem timmar.

Vändan är en favorit som jag körde fem gånger förra sommaren. Först till Falun längs riksväg 293, sedan viker jag av mot Grycksbo och Bjursås längs Varpan. Efter Bjursås väntar det först en tuff stigning över Baggbo och sedan vidare upp till Sörskog. Strax därefter, en bit mot Ingels så hade jag cyklat två timmar och 58 kilometer. Inga 30 km/h i snittfart, men det visste jag att jag skulle lösa.

Rutten går vidare mot Rättvik via Ingels och övre Gärdsjö. Inga bra vindar hittills, utan bara mot- eller sidvind. Hade jag väntat mig något annat?

Finaste delen på rutten kommer efter Rättvik: Tällberg – Plintsberg – Hjortnäs – Leksand. Strax innan Leksand hade jag cyklat tre timmar och druckit upp den första flaskan med endast vatten.

Efter Leksand börjar jag bli lite småtrött i benen, inget stopp och inga bra vindar. Men jag fortsätter att gneta på över Djura och Djurås. Jag ser då att vimplarna står mot Borlänge, så den sista biten över Bäsna så har jag för första gången vinden i ryggen. Dricker ur flaska två med sportdryck och matar på den sista biten hemåt.

Enligt klockan så fick jag ihop fina 5,05 timmar och 158,8 kilometer. Dessutom 1500 höjdmeter. Inte fy skam det inte!

Efter cyklingen så blev det också 700 reps med gluteus-aktivering. Det känns i benen nu!

Related Articles

Cykel med watt + styrka + stakning

Tjena! Jag har fått en ”liten dum idé” om att träna 100 timmar i juli. Förra året nådde jag 95. Med dagens pass är jag...

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here