Dag 2 med intervaller: 10 x 6 minuter

Stakintervaller dag 2

Hejsan!

Precis som igår så blev det stakintervaller, vilket också är planen imorgon. Givetvis bjöds det på regn och motvind. Tänk vad konstigt allt skulle kännas om det någon gång mot förmodan inte skulle regna och blåsa. Jag tror jag skulle bli rädd, eller vad tror du?

Jag körde intervallerna längs samma sträckning som under gårdagen. Det är i princip där jag kör mina intervaller då jag tycker det är bäst för att slippa mest möjlig trafik och det är även hyfsad kupering.

Upplägget idag var 10 x 6 minuter på Elpex 4 (1,5 minut vila, förutom efter den 8:e då jag tvingades stanna lite längre för att knyta om pjäxorna). Förutom ”bara” intervaller så lade jag in en impuls på 15 stavtag i varje, här växlade jag mellan var tredje genom att ha en i starten, en i mitten och en på slutet. Det blir lite extra jobbigt att lägga in spurter när man redan ligger på hårt!

Siffrorna landade på 22,0 km/h i snitt och 255 höjd- och fallmeter. Det kändes helt okej även idag. Givetvis var det dödens motvind mot Falun, med betydligt mindre medvind hemåt. Samt ett regnande som började lite trevande halvvägs in i passet och som avslutades med en rejäl störtskur.

Passet landade på tre timmar och 52 kilometer. Efteråt blev det bålstyrka!

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here