Dag 2 med intervaller: 10 x 6 minuter

Stakintervaller dag 2

Hejsan!

Precis som igår så blev det stakintervaller, vilket också är planen imorgon. Givetvis bjöds det på regn och motvind. Tänk vad konstigt allt skulle kännas om det någon gång mot förmodan inte skulle regna och blåsa. Jag tror jag skulle bli rädd, eller vad tror du?

Jag körde intervallerna längs samma sträckning som under gårdagen. Det är i princip där jag kör mina intervaller då jag tycker det är bäst för att slippa mest möjlig trafik och det är även hyfsad kupering.

Upplägget idag var 10 x 6 minuter på Elpex 4 (1,5 minut vila, förutom efter den 8:e då jag tvingades stanna lite längre för att knyta om pjäxorna). Förutom ”bara” intervaller så lade jag in en impuls på 15 stavtag i varje, här växlade jag mellan var tredje genom att ha en i starten, en i mitten och en på slutet. Det blir lite extra jobbigt att lägga in spurter när man redan ligger på hårt!

Siffrorna landade på 22,0 km/h i snitt och 255 höjd- och fallmeter. Det kändes helt okej även idag. Givetvis var det dödens motvind mot Falun, med betydligt mindre medvind hemåt. Samt ett regnande som började lite trevande halvvägs in i passet och som avslutades med en rejäl störtskur.

Passet landade på tre timmar och 52 kilometer. Efteråt blev det bålstyrka!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here